Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ.) το νέο κόμμα από τον Χρήστο Ρήγα

Oι ιδρυτές του νέου κόμματος Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (ΛΕΠΕΝ), Χρήστος Ρήγας (προσωρινός Πρόεδρος του κόμματος) και Χάρης Μιχαλακόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη στην εφ. Αmaliada-news, μιλώντας για το νέο κόμμα τους και την πολιτική τους. Ο κ. Ρήγας, αρχικά ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ένα λαϊκό κίνημα που ξεκινάμε από λαϊκές γειτονιές. Είμαστε αυτοί που αγωνιστήκαμε στις γειτονιές της Αθήνας, του Πύργου, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης κ.α. Οι γειτονιές μας τα τελευταία 5 χρόνια έχουν μαυρίσει, όχι από τους λαθρομετανάστες αλλά λόγω του μνημονίου. Αυτοί οι κυβερνώντες μας βάλανε με δόλιο τρόπο στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ.

Εμείς λέμε στον Ελληνικό λαό ότι ήρθαμε να μείνουμε και δεν θα είμαστε μαξιλαράκι κανενός.

Η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση, είναι μια ένωση πατριωτών και εθνικιστών πάνω απ’ όλα αυτή τη στιγμή όλοι εμείς, οι εθνικιστές πατριώτες, μαζευτήκαμε και κάναμε το μεγάλο άλμα να ενωθούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το μεγάλο κίνημα ανά την Ελλάδα. Εμείς οι Έλληνες έχουμε τη δικιά μας ιδεολογία που είναι η πατρίδα μας, το έθνος μας, η φυλή μας, ο πολιτισμός μας».

Ο κ. Μιχαλακόπουλος, από τη δική του μεριά, εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας πως «Υπάρχει συστηματική προσπάθεια, ώστε ο ελληνικός πολιτισμός να αφανιστεί και να περάσει σε δεύτερη μοίρα, πίσω από ένα δήθεν ευρωπαϊκό πολιτισμό. Εγώ θα σταθώ στα λόγια του Τολστόι που λέει πως η λύση για όλα τα προβλήματα της παγκόσμιας κοινωνίας, είναι η ελληνομάθεια, άρα η λύση είναι το να συμπεριφερόμαστε όπως οι Αρχαίοι Έλληνες και να διδασκόμαστε από αυτούς κάνοντας παρόμοια πράγματα, από έναν πολιτισμό που αποδεδειγμένα κατέκτησε, με το νου και τη σκέψη, ολόκληρο τον πλανήτη.

Σήμερα, ότι είναι για πέταμα, για τον σκουπιδοτενεκέ, βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που έχει βάλει στόχο να αφανίσουν μέχρι και τη γλώσσα μας καταργώντας τα Αρχαία Ελληνικά».

Όταν ρωτήσαμε τον κ. Ρήγα τι σημαίνει ο εθνικισμός, γιατί πολλοί έχουν παρεξηγήσει την έννοια του, ο ίδιος απάντησε πως εθνικισμός είναι η πολιτική ορθότητα που έχει διδαχτεί στα σχολεία της Αμερικής και σημαίνει ότι όποιος δεν είναι μαζί τους, είναι εναντίον τους.

Έπειτα, ο κ. Ρήγας, γύρισε και πάλι πίσω στο θέμα του πολιτισμού, λέγοντας πως «υπήρξαν Υπουργοί που δούλεψαν σκληρά, όπως για παράδειγμα η Μελίνα Μερκούρη, που έδωσε αγώνα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία μέχρι και σήμερα βρίσκονται σε ξένα χέρια και μάλιστα τολμούν όλοι αυτοί, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, να μας λένε να διαλύσουμε τον Ελληνικό στρατό μας, όπως ακριβώς εξέφρασε ο Σόιμπλε κουνώντας το δάχτυλό του προς τους Έλληνες.

Τολμούν να μιλούν έτσι σε εμάς που τους δώσαμε τον πολιτισμό μας… Δεν πρόκειται να το ανεχτούμε αυτό, το να μας σηκώνουν το χέρι και να μας το επιβάλλουν. Φτάσαμε στο σημείο να κουνάνε το δάχτυλο αυτοί…»

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλακόπουλος τόνισε πως «την Ένωσή μας αυτή δεν θα την ακούσετε ως κόμμα αλλά ως ένα κίνημα που ξεκινάει από τη βάση και όχι από την κορυφή».

Όσον αφορά τα ένσημα, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος του Κοινοβουλίου δεν έχει ένσημα, δεν έχει δουλέψει ποτέ. Φτάσαμε στο σημείο η πατρίδα μας να μην παράγει πλέον τίποτα, τα νέα μας τα παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό και η νεολαία μας να είναι στα καφενεία και να μην έχει ένα κίνητρο να μπει στο χωράφι να δουλέψει, γιατί εμείς μεγαλώσαμε μέσα στα χωράφια… δεν είμαστε άτομα του Κολωνακίου και δεν τα βρήκαμε όλα έτοιμα… έχουμε και ένσημα, είμαστε άνθρωποι που δουλέψαμε.

Θα ήθελα να τονίσω πως χωρίς τον πρωτογενή τομέα η πατρίδα μας δεν θα πάει μπροστά. Θα πρέπει άμεσα, για να μπορέσει να σταθεί όρθια, να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή και να γίνει ένα ‘’εργοστάσιο’’. Όπως είπε και ο Ι. Μεταξάς, ‘’η Ελλάδα μπορεί να ταΐσει 12 εκατομμύρια στόματα’’. Άρα, μπορούμε! Πρέπει να υπάρχει θέληση, καθώς ο Έλληνας μπορεί να κάνει πάρα πολλά!».

Ο κ. Μιχαλακόπουλος, δήλωσε πως «εμείς ως πολιτικός φορέας στηρίζουμε όλες τις επιχειρήσεις που στοχευμένα διώκονται, καθώς βρίσκονται υπό διωγμό από αυτή τη κυβέρνηση και από τις προηγούμενες, με σκοπό να πάψει η παραγωγή τους, όπως για παράδειγμα με την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία που είναι ο τελευταίος μεγάλος φορέας, που φέρνει πλούτο στη χώρα και τον κυνηγούν, ώστε να τον κλείσουν και αυτόν. Εμείς επισήμως θα τον στηρίξουμε, διότι είναι η τελευταία κιβωτός στην Ελλάδα».

Και συνέχισε ο κ. Ρήγας, λέγοντας πως «εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα πάμε στον απόδημο ελληνισμό, τους οποίους τους έχουμε ξεχάσει και είναι άνθρωποι που σηκώνουν την ελληνική σημαία ψηλά και δακρύζουν. Πρότυπό μας είναι η ελληνική σημαία και τίποτε άλλο. Εμείς θα δώσουμε αγώνες, γιατί το κίνημά μας διεκδικεί και θα διεκδικεί τις χαμένες πατρίδες. Αυτή τη στιγμή όλο το ελληνικό ευρωκοινοβούλιο είναι οι εφεδρικές σφαίρες ενός συστήματος, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν, για να περάσουν όλα αυτά τα αντιλαϊκά και τα εθνοκτόνα μέτρα. Εμάς λοιπόν, μας προβληματίζει το ότι δεν λέει τη γνώμη της η ελληνική κοινωνία ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στο ελληνικό ευρωκοινοβούλιο.

Ένα οργανωμένο κόμμα εάν θέλει να θεωρείται πατριωτικό, εθνικιστικό ή οτιδήποτε άλλο, κατεβάζει το λαό στους δρόμους και καταφέρνει να μην περνούν τέτοιου είδους νομοσχέδια. Έχουν γίνει πολλά πράγματα για τα οποία ο λαός θα έπρεπε να είναι στους δρόμους.

Εμείς δεν είμαστε υποτελείς σε κάποιους και ούτε σερνόμαστε πίσω από κανέναν!

Ο Έλληνας που θα μας προτιμήσει, θα πρέπει να έχει στο μυαλό του, ότι είναι το μοναδικό κίνημα, αυτή τη στιγμή, που ξεκινά από τη βάση. Στο κόμμα δεν θα υπάρξουν ηγετικές και αρχηγικές μορφές και δεν θα επιβάλλουμε πράγματα. Θέλουμε να κάνουμε αφύπνιση και αυτό κανένα κόμμα δεν ήθελε να το κάνει. Όλα τα κόμματα ήθελαν να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας. Εάν δείτε το δικό μας καταστατικό θα καταλάβετε πόσο ωραία είναι φτιαγμένο, ώστε να συμμετέχουν οι πάντες και να υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών όσον αφορά αυτό που κάνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε κόμμα με την παλιά νοοτροπία της λέξεως.

Ο Έλληνας ποτέ δεν σκλάβωσε, αλλά επιβλήθηκε με το πνεύμα και τη δυναμικότητά του. Αυτό θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε και εμείς.

Με τους μετανάστες και τους λαθρομετανάστες εμείς είμαστε ένας λαός που πάντα τους φιλοξενούσε, αλλά δεν θα έρθουν να μας πουν ‘’τι φαγητό θα φάμε’’, θα τους πούμε εμείς . Δεν είναι λύση ούτε να τους πνίξουμε, γιατί αυτοί ήρθαν να περάσουν από την Ελλάδα και όχι για να μείνουν. Και η Ευρώπη δεν θα πρέπει να κλείνει τα σύνορα».

Όσον αφορά το θέμα της οικονομίας, ο κ. Ρήγας τόνισε πως χωρίς εθνικό νόμισμα η Ελλάδα δεν πάει πουθενά. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο ευρώ και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Το ευρώ το έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και ακόμη το πληρώνει και θα το πληρώνει.

Είμαστε υπέρ του Εθνικού νομίσματος. Επειδή αυτή τη στιγμή σε άσχημη οικονομική κατάσταση, πιστεύουμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε δυο συναλλαγές. Η μία συναλλαγή είναι να κάνουμε ανταλλακτικές συναλλαγές στο εξωτερικό, οπότε να μην χρειάζεται να χρεώνεται κανείς και τίποτα. Η άλλη συναλλαγή είναι ότι θα μπορούσαμε να τυπώσουμε το Εθνικό μας νόμισμα για να κάνουμε συναλλαγές με τρίτες χώρες, που είναι εκτός ευρώ, οι οποίες θα έχουν δεχθεί μια ισοτιμία και με ανταλλαγή προϊόντων δικών τους και δικών μας, να δεχτούμε τα νομίσματά τους και παράλληλα να εξετάζεται η λύση να φύγουμε από το ευρώ και από ότι έχουν υπογράψει αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες καθώς νόμισμα το οποίο ουσιαστικά δεν υπάρχει ως ισοτιμία, είναι ένα τέχνασμα, μια απάτη. Πρέπει να υπάρχουν τολμηρές λύσεις και οι τολμηρές λύσεις είναι αυτές που αναφέραμε. Αυτές είναι οι χρυσές τομές».