Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Εάν υπήρχαν μπάρες θα ζούσαμε την πρωτοχρονιάτικη τραγωδία στην Κατοχή;

Με νωπές τις μνήμες, από την πρωτοχρονιάτικη τραγωδία, της απώλειας δυο νέων ανθρώπων, στο τροχαίο δυστύχημα στην Κατοχή Μεσολογγίου και τα όσα ακολούθησαν, στο τετραήμερο που μεσολάβησε, έως ότου βρεθεί το μοιραίο αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο, σε χαντάκι της περιοχής θέλουμε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις για το τραγικό συμβάν.
Συγκεκριμένα:
  1. Το σημείο που συνέβη, το δυστύχημα κυριολεκτικά αποτελεί "παγίδα θανάτου" για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς δεν υπάρχει φωτισμός και κυρίως στα λιγοστά μέτρα, δεν έχει τοποθετηθεί προστατευτική μπάρα. Θυμίζουμε, ότι ο πυθμένας του αυλακιού απέχει τουλάχιστον, 6 μέτρα, από το οδόστρωμα της επαρχιακής οδού Αιτωλικού - Αστακού.
  2. Τοπικά μέσα ενημέρωσης υιοθέτησαν και αναμετέδωσαν αβάσιμες "πληροφορίες", περί εγκληματικής ενέργειας, πληροφορίες που αναμεταδόθηκαν και από αθηναΐκα ΜΜΕ, κάτι που δημιούργησε συνθήκες για αποπροσανατολισμό των ερευνών.
  3. Τα ίδια τοπικά μέσα, για να "δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα" επιρρίπτουν, τώρα ευθύνες στην αστυνομία, για ολιγωρία στον εντοπισμό του ΙΧ.
  4. Να διατάσσεται ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικού, επειδή δημοσίευσε στα social media, φωτογραφίες του σημείου που βρέθηκε το ΙΧ, που ληφθηκαν από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ!!!
Από τις παραπάνω διαπιστώσεις θα σταθούμε στην πρώτη καθώς πιστεύουμε ότι εάν υπήρχαν προστατευτικές μπαρες, θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία.

Δυστυχώς, όμως ειμαστε βέβαιοι - ανεξάρτητα από τη δεδομένη αμέλεια των αρμοδίων υπηρεσιών- ότι οι εκεί "τοπάρχες" όλων των παρατάξεων, ποτέ δεν είχαν θέσει ή επισημάνει το ζήτημα. Ή για να το πούμε καλύτερα δεν έχουν θέσει, ως προτεραιότητα, την οδική ασφάλεια.
Κατά τ' άλλα οι εκεί τοπάρχες της αντιπολίτευσης είχαν αναδείξει στο πρόσφατο παρελθόν, το ύψος των χριστουγεννιάτικων δέντρων, σε Κατοχή και Νεοχώρι... ως μέγα ζήτημα της περιοχής....