Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αναγνώριση των ποιοτικών και γευστικών προϊόντων του Μεσολογγίου στην 3η "ΕΞΠΟΤΡΟΦ"

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και των τοπικών επιχειρήσεων στην 3η έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016».

Η εν λόγω έκθεση, που αποτελεί συνάντηση-ορόσημο ανάμεσα στους Έλληνες παραγωγούς-τυποποιητές και αγοραστές, εντός και εκτός συνόρων, διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έως και την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου, που απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές για την παρουσία του, συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ με 7 παραγωγούς και παρουσίασε τα εκλεκτά Μεσολογγίτικα προϊόντα. Έχοντας εξασφαλίσει δύο περίπτερα στο κέντρο της έκθεσης, έδωσε δυναμικό παρόν, αυξάνοντας συνεχώς το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και των γύρω εκθετών για τα γευστικά τρόφιμα και ποτά που παρουσίασε.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι το περίπτερο του Συλλόγου μας ήταν το μοναδικό περίπτερο Εμπορικού Συλλόγου σε όλη την έκθεση, αποτελώντας πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Σε αυτό προβλήθηκαν προϊόντα της περιοχής μας, όπως: εκλεκτό αλάτι και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ελιές και εξαιρετικής ποιότητας πάστα ελιάς, ελαιόλαδο, παστά ψάρια και θαλασσινά, παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα, κρασί και ούζο, όσπρια, ρύζι, φρούτα και λαχανικά.

Οι επισκέπτες, πέραν της δυνατότητας που είχαν να δοκιμάσουν αυθεντικές Μεσολογγίτικες γεύσεις, ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής των τοπικών προϊόντων, ενώ παράλληλα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και άντλησαν πληροφορίες και για το Μεσολόγγι ως τουριστικό προορισμό.

Εξαιρετικές υπήρξαν οι κριτικές και από διακεκριμένους Έλληνες Chef, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Χρήστος Ξεροβάσιλας και η Βέφα Αλεξιάδου, όπως και από γνωστούς επιχειρηματίες, που αναγνώρισαν τα ιδιαίτερα γευστικά, ποιοτικά χαρακτηριστικά των Μεσολογγίτικων προϊόντων.

Σε ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου για την παρουσία στην έκθεση σημειώνεται:

"Ο Σύλλογός μας, που στοχεύει στην ουσιαστική ανάδειξη της Μεσολογγίτικης γαστρονομικής ταυτότητας και των ποιοτικών προϊόντων που «γεννά» η περιοχή, διέθεσε ένα σεβαστό ποσό για την οργάνωση της συγκεκριμένης αποστολής, σε μια διοργάνωση, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και η οργανωμένη δουλειά που προηγήθηκε από πλευράς των μελών της Διοίκησης του Συλλόγου, απέδωσε τα μέγιστα. Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη προσπάθεια του Συλλόγου να προωθήσει και να προβάλει το Μεσολόγγι και τα προϊόντα του συνεργάστηκαν το Γραφείο Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και το Τμήμα Γαστρονομίας του δεύτερου. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα που αφορούν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής διανεμήθηκαν στο κοινό.

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους επισκέπτες για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη τους. Οι εξαιρετικές κριτικές τους, η θερμή αποδοχή και ο ενθουσιασμός που έδειξαν για τα προϊόντα μας, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε, έχοντας το ίδιο μεράκι, τις συντονισμένες προωθητικές ενέργειες για την ανάδειξη της τοπικής μας παραγωγής.

Θεωρώντας πως το πρώτο βήμα εξωστρέφειας προς αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε, προσβλέπουμε στην συνέχιση των προσπαθειών προβολής της γαστρονομικής μας ταυτότητας, δίνοντας δυναμικό παρών και σε άλλες παρόμοιες εκθέσεις, τόσο σε Ελλάδα όσο και εξωτερικό.

Ήδη ο Σύλλογός μας έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων με πρώτη την άμεση προώθηση, σε όλους τους συμμετέχοντες, των στοιχείων επικοινωνίας όλων όσοι ενδιαφέρθηκαν για τα Μεσολογγίτικα προϊόντα."