Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

"Έκοψαν" την πίτα τους οι δάσκαλοι της Περιφέρειας Μεσολογγίου

Πλήθος εκπαιδευτικών παραβρέθηκε στην κοπή πίτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Άβαθμιας εκπαίδευσης Περιφέρειας Μεσολογγίου "Κωστής Παλαμάς", που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ανήμερα της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών, στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο απερχόμενος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Λευτεράτος Σπύρος,ο νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κολοβός Χρήστος, οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης ,2ης και 5ηςΠεριφέρειας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Σωτηρακόπουλος Γεώργιος , Αναστασόπουλος Μαρίνοςκαι Ρήγας Κωνσταντίνος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Π.Ε. κ. Μπαρμπετάκης Αντώνιος, ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Κολτσίδας Παναγιώτης, η Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου κ. Γιαννακογεώργου Όλγα και ο Αίρετος του ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Αγραπίδης Αντώνης.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τσάμης Δημήτρης, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά καιέκοψε την πίτα, στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «…τα προβλήματα του κλάδου όπως η υποχρηματοδότηση, η αδιοριστία, η προσχολική αγωγή, η ειδική αγωγή, το νέο μισθολόγιο χωρίς καμιά προοπτική αισιοδοξίας και το ασφαλιστικό που οδηγεί σε διάλυση των ταμείων, πρέπει να μας οδηγήσουν σε συσπείρωση και στην απόφαση όλα τα σχολεία να είναι κλειστά στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα Γενικής Απεργίας…».

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν από τον Γραμματέα Χατζή Κώστα και τον Αντιπρόεδρο Σκαρμούτσο Αναστάσιο οι συνάδελφοι Χούσου Σταυρούλα, Νηπιαγωγός του Ειδικού Νηπ/γείου Μεσολογγίου και Γαστεράτος Ανδρέας, Λογοθεραπευτής του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου για την πανελλήνια διάκρισή τους σε πρωτοποριακό πρόγραμμα για αυτιστικά παιδιά.

Κατόπιν δόθηκαν στον κ. Λευτεράτο αναμνηστικά από τους Προέδρους των Συλλόγων Μεσολογγίου, Αγρινίου και από τον κ. Κολοβό για την προσφορά του στην εκπαίδευση της Αιτωλοακαρνανίας.

Τέλος μοιράστηκαν από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου βιβλία στα παιδιά των παραβρισκόμενων εκπαιδευτικών .

Τυχερή του φλουριού ήταν η δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατοχής κ. Μπαρμπετάκη Πηνελόπη.