Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Τη στέγαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας στο αρχοντικό "Χρυσογέλου" στο Μεσολόγγι προτείνει ο Π. Παπαδόπουλος



Τη συζήτηση και τη λήψη σχετικής απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου για να ζητηθεί η στέγαση των υπηρεσιών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας στο αρχοντικό Χρυσογέλου στο Μεσολόγγι ζητά με επιστολή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία Μπροστά», Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Ως γνωστό το νεοκλασικό που πρόσφατα ανακαινίστηκε ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ακόμη δεν έχει καθοριστεί η χρήση του.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Παπαδόπουλου έχει ως εξής:
"Παρακαλώ όπως εισάγετε προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο την πρότασή μας όπως ζητηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η παραχώρηση του κοσμήματος «ΧΡΥΣΟΓΕΛΕΪΚΟ» προς την ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, με σκοπό αυτή να στεγασθεί σε ένα κτίριο αξιοπρεπές και αντάξιο του λειτουργήματος και των υπηρεσιών που η εφορεία προσφέρει στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. 




Θεωρούμε ότι είναι ΑΜΕΣΗ και ΑΔΗΡΙΤΗ ανάγκη η μεταστέγασή της διότι δεν είναι δυνατόν η εν λόγω δημόσια υπηρεσία να στεγάζεται σε κοντέινερ εν έτει 2016! 
Οι λόγοι σε όλα τα επίπεδα – διοικητικοί, κοινωνικοί, πολιτικοί – είναι προφανείς και δεν χρειάζεται να αναλυθούν περισσότερο.
Θεωρούμε προς τούτο ότι η λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και η υποβολή αντίστοιχου αιτήματος προς την περιφέρεια, είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει στο αρχικό στάδιο, ώστε κατόπιν μεθοδευμένα να δρομολογηθεί η μεταστέγαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων."