Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτο για τον ΓΓ. Αθλητισμού το "κάρβουνο αντί για ταρτάν" στον στίβο του ΔΑΚ Μεσολογγίου

Την άσχημη κατάσταση που βρίσκονται οι αθλητικές υποδομές στο δήμο Μεσολογγίου διαπίστωσε κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα ο ΓΓ Αθλητισμού, Τζούλιος Συναδινός.

Ο κ. Συναδινός εκτός από την ενημέρωση που είχε με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Ν. Καραπάνο για ζητήματα του αθλητισμού επισκέφτηκε αθλητικές εγκαταστάσεις και συζήτησε με το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων σε αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Συναδινός δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξη και την απαγοήτευση του, για τον στίβο, του δημοτικού σταδίου Μεσολογγίου καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αντί για ταρτάν, υπάρχει ακόμη κάρβουνο!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: με κάρβουνο ο στίβος του ΔΑΚ Μεσολογγίου

Η επίσκεψη του κ. Συναδινού έγινε μετά από πρόσκληση του συνδυασμού "Η Κοινωνία Μπροστά", ο επικεφαλής της οποίας, Π. Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά το πέρας της:

"Η επίσκεψη, μετά από πρόσκληση της παράταξής μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», του Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ι. Συναδινού στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους και για τον ίδιο, να διαπιστώσουμε από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων στον χώρο αφ’ ενός και αφ’ ετέρου την τριτοκοσμική κατάσταση – σε σχέση με άλλες περιοχές – που βρίσκεται το επίπεδο των υποδομών σε όλα τα αθλήματα.

Επειδή δεν είναι η στιγμή της αποτίμησης ή ενδεχόμενης απόδοσης ευθυνών επί του προκειμένου, η παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» σε σχέση με όλα όσα συζητήθηκαν στην εν λόγω επίσκεψη, αλλά και τις προτάσεις που κατατέθηκαν προς χρηματοδότηση, θεωρεί ότι ο Δήμος πρέπει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει σε δύο (2) ενέργειες:

α) Στην αδειοδότηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου από την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία. Άλλη καθυστέρηση πλέον δεν νοείται διότι υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να μην χρηματοδοτηθούν αθλητικά έργα όταν δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες άδειες.

β) Στην εκπόνηση των ώριμων μελετών προς κατάθεση και χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α.

Στη βάση των παραπάνω θεωρούμε ότι Δήμος και Γ.Γ.Α. από κοινού πρέπει να συντάξουν πρόγραμμα χρηματοδότησης των άμεσων αναγκών χωρίς αποκλεισμό καμιάς Δημοτικής Ενότητας του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι δεν χωρούν αναβολές και καθυστερήσεις μιας και ο Γ.Γ.Α. έχει να επισκεφθεί το Δήμο μας τουλάχιστον σαράντα (40) χρόνια…"