Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικώνέρχεται και θα μιλήσει στο Μεσολόγγι

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου, θα έλθει στο Μεσολόγγι, η Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, Δρ Τέτα Παπουτσοπούλου - Διαμαντοπούλου.

Η κυρία Παπουτσοπούλου- Διαμαντοπούλου έχει προσκληθεί από το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και θα μιλήσει την Τετάρτη στις 20.15 το βράδυ, στο Πολυχώρο Πολιτισμού του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός». (Πεζόδρομος Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 7, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου).

Το θέμα της ομιλίας θα είναι «Σύγχρονες Τάσεις στην Πολιτική Αντιμετώπισης των Ναρκωτικών». Η ομιλία περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία, Ελληνικά και διεθνή, για το πρόβλημα των εξαρτήσεων, ειδικότερα μάλιστα από ναρκωτικά και άλλες νόμιμες και παράνομες ουσίες, σε όλες τις παραμέτρους του και, επίσης, τους τρόπους που μπορούν να το αντιμετωπίσουν οι κοινωνίες.

Η Εθνική Συντονίστρια, ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2013 αφού, εκτός των άλλων, είχε διατελέσει Υπεύθυνη του Κέντρου Βοηθείας του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ), Σύμβουλος της Υπουργού Παιδείας σε θέματα Αγωγής Υγείας και Εφαρμογής Πρόληψης Ναρκωτικών στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και Συνεργάτης του Υπουργού Πολιτισμού στα θέματα «Πολιτισμός – Υγεία» και «Πολιτισμός – Παιδεία».

Στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως Εθνική Συντονίστρια, παρίσταται στη διυπουργική επιτροπή για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών, προεδρεύει στην Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, και εκπροσωπεί τη χώρα διεθνώς, στον Ο.Η.Ε. και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε κάθε συνεργασία με αντικείμενο συναφές με τα ναρκωτικά.

Η παρουσία της Εθνικής Συντονίστριας έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία για το Μεσολόγγι:ΒΗ Δρ Τέτα Παπουτσοπούλου - Διαμαντοπούλου είναι Μεσολογγίτισσα και τιμά κατά τον καλύτερο τρόπο την Ιερή Πόλη με το έργο της.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα θα συμμετάσχει και ο κύριος Σωτήρης Λαϊνάς, Ψυχολόγος,ΝMSc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων, Δρ. Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Συντονιστής Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Η συμμετοχή στην Ομιλία είναι ελεύθερη και, αν επιθυμεί κάποιος, θα μπορεί να λάβει βεβαίωση συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε καλέστε στο 6945 332609.