Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ακριβή Χάραρη: "Να στηρίξουμε την προσπάθεια Μητσοτάκη". Το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών της ΝΔ

Πρόσκληση στους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στην καινούργια προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας απευθύνει η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου του κόμματος, Ακριβή Χάραρη, με αφορμή την διαδικασία εγγραφών και επανεγγραφών νέων μελών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το κομματικό στέλεχος επεσήμανε ότι η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΝΔ, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση και καταβάλλοντας -μέσα από ένα ασφαλές «περιβάλλον»- το ποσό των τριών ευρώ που αναλογεί στο κάθε μέλος. (Πατήστε εδώ)

Η Α. Χάραρη δήλωσε ικανοποιημένη από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας ηγεσίας, και αναφέρθηκε ενδεικτικά στο νοικοκύρεμα των οικονομικών που έχει ξεκινήσει.

Με την ολοκλήρωση των εγγραφών-επανεγγραφών θα ανοίξει ένας νέος κύκλος στο εσωτερικό του κόμματος για την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθήσει.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες είναι ήδη γνωστές:

  • Δευτέρα 21/3 (17.00) - Τετάρτη 23/3 (20.00) είναι το διάστημα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για αντιπροσώπους (συνέδρους) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο 10ο τακτικό Εθνικό Συνέδριο, για προέδρους Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ) και μελών Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜΤΕ).
  • Κυριακή 3/4 (10.00-19.00) θα διεξαχθούν οι εκλογές συνέδρων και στις ΔΗΜΤΟ/ΔΗΜΤΕ.
  • Δευτέρα 21/3 (17.00) - Τετάρτη 23/3 (20.00) θα υποβάλλονται υποψηφιότητες για την εκλογή 10 υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης ανά Νομαρχιακή Οργάνωση.
  • Τετάρτη 6/4 (16.00 - 20.00) θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης.
  • Κυριακή 17/4 (8.00-14.00) θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΟΔΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για τα κομματικά όργανα και για αντιπροσώπους στο Συνέδριο έχουν όσοι ψήφιςαν για την εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ, αλλά και όσοι εγγραφούν στο μητρώο μελών του κόμματος καταβάλλοντας το ποσό των τριών ευρώ για την εγγραφή τους.