Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο 35χρονος Φώτης Τσόλκας στα "ηνία" της νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία

Ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ (αριστερά) με τον πρόεδρο πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής Σπύρο Πολίτη και τον Τάσο Σκαρμούτσο (φωτό: agrinionews.gr)

Με την εκλογή του Φώτη Τσόλκα στη θέση του πρόεδρου της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, ολοκληρώθηκαν χθες οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Η εκλογή του κ. Τσόλκα έγινε από ένα, περιορισμένο σε αριθμό μελών, εκλεκτορικό σώμα - όπως προβλέπει άλλωστε το καταστατικό του κόμματος - το οποίο είχε προκύψει από τις διαδικασίες που ξεκίνησαν πριν τρεις εβδομάδες (εκλογές προέδρων και συμβουλίων ΔΗΜΤΟ και υπευθύνων θεματικών τομέων).

Στη χθεσινή διαδικασία την προεδρία διεκδίκησε και ο εκπαιδευτικός Τάσος Σκαρμούτσος.

Στην ψηφοφορία ο κ.Τσόλκας έλαβε 68 ψήφους, έναντι 57 του έτερου υποψηφίου Τάσου Σκαρμούτσου, ενώ απείχαν 11 μέλη από το 136μελες εκλεκτορικό σώμα.

Να σημειωθεί ομως οτι ο κ. Σκαρμούτσος θα συμμετέχει στη ΝΟΔΕ ως αναπληρωτής πρόεδρος της λόγω του ότι συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 40%.

Ο Φώτης Τσόλκας είναι 35 ετών, μόνιμος κάτοικος Αγρινίου. Σπούδασε στο Τ Ε Ι Ηπείρου στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό («Γεωργία και Περιβάλλον») στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Περιβάλλοντος .

Δραστηριοποιήθηκε σε όλες τις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας (ΜΑ.ΚΙ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Ο.Ν.ΝΕ.Δ, και ΔΗΜ. Τ.Ο Αγρινίου στην οποία διετέλεσε πρόεδρος).