Κυριακή 17 Απριλίου 2016

"Πλημμύρισε" με ντουλαμάδες το κέντρο της Αθήνας! Οι Μεσολογγίτες της Αθήνας τίμησαν την ηρωική Έξοδο

Για ακόμα μια χρονιά ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής τίμησε όπως αρμόζει την ένδοξη Έξοδο της Φρουράς του Μεσολογγίου στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι και μετά το πέρας αυτής, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηνών και με τη συνοδεία τμήματος Μεσολογγιτών, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές της Επαναστατικής περιόδου, έγινε η καθιερωμένη παρέλαση προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Εκεί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από φορείς και συλλόγους των Αθηνών και του Μεσολλογίου καθώς και από εκπροσώπους της πολιτείας και του Στρατού.

Ακολούθως, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων Μεσολλογιτών και μη, κατά τις πολιορκίες και την Ιερή Έξοδο, και στη συνέχεια ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος που σήμανε και το πέρας της τελετής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη αριθμητικά παρουσία Μεσολλογιτών στην όλη εκδήλωση που υποδηλώνει την αναγνώριση, το σεβασμό και τη τιμή στα πρόσωπα των Αγωνιστών της Ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου καθώς και όλης της Επανάστασης του 1821 που αποτίναξε τη σκλαβιά με μοναδικό στόχο και σκοπό τη ΛΕΦΤΕΡΙΑ.


Ελπιδοφόρος Ζαβιτσανάκης