Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η επίδραση και ο απόηχος της Ελληνικής Επανάστασης στη Μουσική και το Λυρικό Θέατρο

Με ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού που περιελάμβανε εκτενή αποσπάσματα από την όπερα «Μάρκος Μπότσαρης» του Παύλου Καρρέρ και έργων του Αντίοχου Ευαγγελάτου του B. Randhartiger, συνεχίσθηκαν χθες Κυριακή 10 Απριλίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο οι εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κων/νος Γιαννόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές για την παρουσία και συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλλαν στην σύνταξη του φετινού προγράμματος των Εορτών, το οποίο χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και αισθητικής.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απήυθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Κότσαλος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και το κοινό, αναφερόμενος παράλληλα στο γεγονός της Εξόδου και την επίδρασή του στην Τέχνη της εποχής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λυρικών πρωταγωνιστών Ελλάδος Βαγγέλης Χατζησίμος παρουσίασε ακολούθως το περιεχόμενο της εκδήλωσης, ενώ στο καλλιτεχνικό μέρος εκτός από τον ίδιο συμμετείχαν επίσης η σοπράνο Σοφία Κυανίδου και συνοδεία στο πιάνο ο Μάριος Καζάς