Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Σπήλιος Λιβανός: "Στόχος μας η δυναμική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Αιτωλοακαρνανία"

«Όλοι έχουμε καταλάβει με τα γεγονότα που ζούμε αυτές τις μέρες, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κύριος Τσίπρας προσωπικά είναι καταστροφικοί για την οικονομία. Είναι τυχοδιώκτες, λαϊκιστές, ανίκανοι και άρα επικίνδυνοι. Πρέπει να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται! Είναι ανάγκη να αλλάξει κυβέρνηση στην Ελλάδα χτες", δήλωσε ο Σπήλιος Λιβανός σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αχελώος 98.4 και στον δημοσιογράφο, Παντελή Κούτσικο.

«Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν βλέπει ότι η χώρα καταστρέφεται και διαλύεται κυριολεκτικά. Η Ελλάδα στραγγαλίζεται και δεν αντέχει άλλο. Δεν βιάζεται κανείς μας να ανέβει στην εξουσία, πλην όμως, βλέπουμε την πραγματική ανάγκη της οικονομίας, να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Καταστρέφουν την ελληνική οικογένεια, καταστρέφουν το ελληνικό νοικοκυριό", πρόσθεσε ο κ Λιβανός.

Ο Σπήλιος Λιβανός, που ανέλαβε πρόσφατα συμβουλος σε ζητήματα επιχειρηματικότητας, του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε εξάλλου πως «δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν να επιβαρύνει άλλο την οικονομία και τους πολίτες. Πέρσι το καλοκαίρι, Η Νέα Δημοκρατία στήριξε την Ελλάδα να μείνει όρθια για να μη βγει από το ευρώ. Ο κ. Τσίπρας οδήγησε τη χώρα μέσα από μια καταστροφική διαπραγμάτευση σε μια κάκιστη συμφωνία. Η πατρίδα με την προηγούμενη κυβέρνηση θα είχε ήδη βγει από το μνημόνιο, όπως βγήκαν οι υπόλοιπες “υπό επιτήρηση” χώρες».

Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό «η κυβέρνηση αυτή επί της ουσίας δεν μπορεί να δει κατάματα την πραγματικότητα, δεν μπορεί να δουλέψει για την ανάπτυξη, δεν πιστεύει σε αυτήν. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πολιτικής τους μάχονται τον ιδιωτικό τομέα. Η ανάπτυξη και η έξοδος από το μνημόνιο θα έρθει μέσα από την επιχειρηματικότητα και από τις επενδύσεις. Οι επενδύσεις με τη σειρά τους, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για να ανασάνει ο Έλληνας και η Ελληνίδα".

Ειδικότερα για την Αιτωλοακαρνανία τόνισε πως «η επιχειρηματικότητα αφορά στον καθένα από εμάς. Στην Αιτωλοακαρνανία, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε δυναμικά την επιχειρηματικότητα, βάζοντας σε προτεραιότητα την ιδιωτική πρωτοβουλία σε όλους τους παραγωγικούς τομείς: στον αγροτικό τομέα, στη μεταποίηση, στον τουρισμό, στην παραγωγή. Είμαστε εντελώς υπανάπτυκτοι τουριστικά σε υποδομές και πρωτοβουλίες. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ολοκληρωθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός. Να ξέρουμε σε ποιες ζώνες, θα χωροθετηθούν οι ιχθυοκαλλιέργειες, που είναι μια πηγή ζωής και δύναμης για τους κατοίκους και σε ποιες ζώνες θα αναπτυχθούν τουριστικά καταλύματα. Οι λίμνες μας είναι παντελώς αναξιοποίητες. Η πολιτιστική και η ιστορική παράδοση της περιοχής μας, όπως και η γαστριμαργική παραγωγή μας παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Οι ζώνες στις οποίες θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε θρησκευτικό τουρισμό, το ίδιο. Ιαματικός τουρισμός δεν υπάρχει. Αυτές είναι σκέψεις οι οποίες δεν υπάρχουν στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ"

Αναδημοσίευση από το agrinionews.gr