Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν ξεχνά ποτέ τους φίλους του

Για άλλη μια φορά πέρασε το κατώφλι του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτή τη φορά όμως με την ιδιότητα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώ τις προηγούμενες φορές, όπως ο ίδιος ανέφερε, είχε βρεθεί με την καθηγητική του ιδιότητα, συμμετέχοντας σε επιστημονικές ημερίδες και συμπόσια που είχαν διοργανωθεί στον χώρο.

Συνδεόμενος φιλικά από τα φοιτητικά του χρόνια με τον ιδρυτή της «Διεξόδου» Νίκο Κορδόση θέλησε φέτος με το υψηλό του πλέον αξίωμα να τον τιμήσει , παράλληλα δε να απολαύσει και τα έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη που εκτίθενται αυτή την περίοδο στις αίθουσες του Ιστορικού Μουσείου.

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης μία έκπληξη ανέμενε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ιδρυτής και δημιουργός της «Διεξόδου» και οι συνεργάτες του τον ανακήρυξαν επίτιμο Πρόεδρο του Μουσείου και του επέδωσαν αφ΄ενός μεν μία περγαμηνή τοποθετημένη σε περίτεχνη χειροποίητη βελούδινη θήκη διακοσμημένη με κέντημα του 1800 αφ΄ετέρου δε ένα μετάλλιο που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο του τμήματος κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος των εικαστικών εργαστηρίων της «Διεξόδου».

 

Επίσης του προσέφεραν μία αυθεντική γκραβούρα του 1833 με απεικόνιση του Λόρδου Βύρωνος και μία μεγάλων διαστάσεων ξυλογραφία του Γιάννη Ψυχοπαίδη για την επίδοση της οποίας ο Πρόεδρος παρεκάλεσε τον δημιουργό της και τον Νίκο Κορδόση να του την επιδώσουν οι ίδιοι μετά το τέλος της εκθέσεως στο Προεδρικό Μέγαρο στους χώρους της οποίας και θα τοποθετηθεί.