Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

"Μεσολογγίτικη αύρα" στο Αγρίνιο, μέσω του φακού του Βασίλη Αρτίκου. Με επιτυχία το ξεκίνημα της έκθεσης φωτογραφίας του γνωστού καλλιτέχνη



Παρουσία πλήθους φιλότεχνων έγινε το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο το επίσημο ξεκίνημα της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου, με τίτλο: «Μεσολόγγι: Η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων» καθώς και η παρουσίαση του ομώνυμου λευκώματος με κείμενα του Νίκου Αλιάγα. Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι μετά στις Βρυξέλλες, την Αθήνα, την Αντίπαρο και την Λάρισα. Θα ακολουθήσουν η Πάτρα και η Κωνσταντινούπολη.
Με θερμά λόγια για το έργο του Βασίλη Αρτίκου στα εγκαίνια της έκθεσης μίλησαν ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου και ο ζωγράφος, Χρήστος Γαρουφαλής, ενώ στη συνέχεια, ο ίδιος ο καλλιτέχνης, αφού τους ευχαρίστησε, για την πρόσκληση που του απηύθυναν να παρουσιάσει την έκθεση στο Αγρίνιο αναφέρθηκε συνοπτικά στο περιεχόμενό της.
«Είναι ένα κοινό ταξίδι με τον Νίκο Αλιάγα και είναι η πρώτη φορά που συνδυαστήκαμε. Μας ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία και την πατρίδα μας. Είναι 80 ασπρόμαυρες φωτογραφίες με ποιητική διάθεση που καταγράφουν το δικό μας Μεσολόγγι. Η πιο βαθιά μου επιθυμία ήταν να εξωτερικεύσω την αγάπη για τον τόπο που ζω» είπε χαρακτηριστικά.




Ο Βασίλης Αρτίκος επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υποστήριξης του πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής και της ενίσχυσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας χωρίς στεγανά, ώστε να υπάρξει απελευθέρωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων. «Αυτές τις ημέρες θυμάμαι κάτι που έλεγε ο μέντοράς μου Μάνος Χατζιδάκις. "Ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός είναι εχθροί του πολιτισμού"  κατέστρεψαν την Ελλάδα» τόνισε με νόημα.
Η έκθεση που λειτουργεί στη δημοτική αγορά του Αγρινίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο έως τις 15 Μαΐου, πρωινές και απογευματινές ώρες.