Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Στο Μεσολόγγι για τον εορτασμό της ηρωικής Εξόδου ο Προκόπης Παυλόπουλος

Και φέτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα λαμπρύνει με την παρουσία του τον εορτασμό της Επετείου της ηρωικής Εξόδου
Συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γιαννόπουλος και η Αντιπρόεδρος Σοφία Λαναρά, με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος των Εορτών για τα 190 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Ο Νίκος Καραπάνος ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάσθηκαν για την σύνταξη του φετινού προγράμματος και συνδράμουν το Δήμο για την επιτυχημένη διεξαγωγή των Εορτών Εξόδου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα ενδιαφέρον συμμετοχής, το οποίο για μια ακόμη χρονιά είναι ιδιαίτερα υψηλό.



Ακολούθως, ο Κων/νος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε σε επιμέρους θέματα και λεπτομέρειες του προγράμματος, σημειώνοντας ότι φέτος εισάγονται καινοτομίες, καθώς επίσης έχουν γίνει παρεμβάσεις για την βελτίωση σημείων, τόσο του συνολικού προγράμματος, όσο και του τελευταίου διημέρου το οποίο περιλαμβάνει το τελετουργικό της πομπής προς τον Κήπο των Ηρώων.
Οι    Εορτές Εξόδου, ξεκινούν αύριο Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 8.00 μ.μ. από το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», όπου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Το Θείο Τραγούδι – ο Μπάυρον και οι αγωνιστές του ‘21». 
Θα ολοκληρωθούν δε, την Κυριακή 24 Απριλίου, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.