Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ» ΤΗΣ

Κατά το προηγούμενο τετράμηνο ( Ιανουάριος– Φεβρουάριος- Μάρτιος – Απρίλιος 2016) η «Διέξοδος», εκτός από τα δικά της αποκτήματα, δέχθηκε από φίλους της συγκινητικές χειρονομίες για την υποστήριξη των σκοπών της αλλά και δωρεές έργων τέχνης ή κειμηλίων για την ενίσχυση των μουσειακών της συλλογών.

Πρόκειται για τις χρηματικές δωρεές των κ.κ. Ελευθέριου και Κωνσταντίνου Ασημακόπουλου (Μεσολόγγι), Παναγιώτη Γιωτόπουλου (Βρυξέλλες), ΑνίκκαςΕυαγγελάτου (Ελβετία), Θεόδωρου Κορδόση (Αθήνα), Βασίλη Κυριακόπουλου (Μεσολόγγι), Γιώργου Μιμμή και Αγγελικής Πάνου (Μεσολόγγι), Άρη Μπασαγιάννη(Αθήνα), Φανής Μπασαγιάννη (Πάτρα), Βάσως ΜπίσσαΣταφυλάκη (Μεσολόγγι),Κώστα και Μαίρης Νούλα (Μεσολόγγι), Γιάννη Παπαναστασόπουλου (Πάτρα), Βασίλη Παπαπαναγιώτου (Μεσολόγγι), Φήμιας Πετροπούλου & Νίκου Χαρώνη (Αθήνα) και του τμήματος AHEPAEuropean Eagle N. 610(Βατερλώ).

Επίσης οι συλλογές του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» εμπλουτίστηκαν από τις δωρεές παλαιών αλατιερών εκ μέρους των κ.κ Λίζας Κώτση (Μεσολόγγι), ΜαρίτσαςΜαστροκώστα (Μεσολόγγι), Ελένης Μαστρογεωργίου (Μεσολόγγι), Τατιάνας Ντέρου(Σιάτιστα), Βασίλη Πάικου (Αθήνα) και Χρύσας Ψωμά (Θεσσαλονίκη) καθώς και τις δωρεές του κ. Ξενάκη Μαρούλη ο οποίος προσέφερε ένα χρυσό μετάλλιο της δικτατορίας του ΄67, της κυρίας Μαριάννας χας Τάκη Μπελέκου (Μεσολόγγι) η οποία δώρισε ένα δαντελένιο νυφικό του 1897 που ανήκε στην γιαγιά του συζύγου της ΜαγιούλαΓεωργοπούλου συζ. Παναγιώτη Μπελέκου, της κυρίας Ξένης Μπάλλα (Αθήνα) η οποία δώρισε ένα χρυσοκέντητο σιγκούνι του 19ου αιώνα , του κ. Θεόδωρου Μυλωνά (Μεσολόγγι) ο οποίος προσέφερε μία σειρά παλαιών νομισμάτων, του κ. Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλόπουλου (Πάτρα) ο οποίος δώρισε ένα μικρό μπούστο του Λόρδου Βύρωνα από μπρούντζο και του κ. Γιάννη Ψυχοπαίδη (Αθήνα) ο οποίος δώρισε μία υδατογραφία με την μορφή του Αθανασίου Ραζή-Κότσικα.

 

Η Πολιτιστική Βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με δωρεές βιβλίων που σχετίζονται με το Μεσολόγγι καθώς και βιβλίων Τέχνης των κ.κ. Μόλλης Βότση – Αναστασοπούλου (Αθήνα),Γεωργίου Γκιόκα (Αθήνα), Ρεγγίνας ΓκόρπαΝικολοπούλου (Μεσολόγγι), ΑνίκκαςΕυαγγελάτου (Ελβετία), Διονυσίου Λεμονή (Βόλος), Παγώνας ΜαστρογεωργίουΛέρη(Αθήνα), Μαρίας Μενεγάκη (Αθήνα), Αλεξάνδρας Μπακή (Μεσολόγγι), Χρυσούλας Σπυρέλη (Αγρίνιο) και Ιωάννη Χουλιαρά (Ηγουμενίτσα).

Εξ άλλου τα Πολιτιστικά Αρχεία εμπλουτίστηκαν με δωρεές παλαιών φωτογραφιών, εγγράφων και ντοκουμέντων των κ.κ. Χρήστου & Σοφίας Γερασίμου (Αθήνα), Κατερίνας Κουρούκλη (Αθήνα), Ξενάκη Μαρούλη (Μεσολόγγι), Δημητρίου Γ. Μούρκα (Μεσολόγγι)και Έλλης Ρήγα – Γεωργιάδη (Μεσολόγγι).

Τέλος εκτός από την μόνιμη υποστήριξη του «ΚΟΡΔΟΣΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» ανανέωσαν την εθελοντική χορηγική τους συνδρομή τα αρωγά μέλη της «Διεξόδου» κ.κ. Σταύρος Αντωνόπουλος (Αθήνα), Φανή ΚασόλαΚαββαδά (Αθήνα), Πηνελόπη Καραμανοπούλου – Αυλητή (Αθήνα), Τούλα ΚουτσογιάννηΓιαννάκου(Αθήνα), Κική Νικάκη (Μεσολόγγι), Έφη Μπίσσα (Αθήνα), Κωνσταντίνος Νικάκης(Μεσολόγγι), Αφροδίτη Ντίνια (Μεσολόγγι), Χριστιάνα Ξουρή (Αθήνα), Τζίλντα Ρήγα(Αθήνα) και Γιώργος Ρουχωτάς (Αθήνα) ενώ δωρεάν υπηρεσίες προσέφεραν το Λογιστικό Γραφείο ΚΩΝ/ΝΟΥ ΝΟΥΛΑ, η Μουσική Σχολή ΜΑΚΗ ΚΟΥΤΣΑΓΓΕΛΗ και οι κ.κ.Ανδρέας Διαμαντόπουλος, Ελευθέριος Καρατζάς, Γιάννης Μπατσαούρας, Παναγιώτης Ρόμπολας και Βαγγέλης Ρουχωτάς.

Από τον ιδρυτή και τους συνεργάτες του Κοινωφελούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Διέξοδος» εκφράζονται άπειρες και εκ βαθέων ευχαριστίες προς όλους τους ευαισθητοποιημένους με την Ιστορία, τα Γράμματα και τις Τέχνες δωρητές και υποστηρικτές γιατί με τις χειρονομίες αγάπης τους αφ΄ενός μεν ενισχύουν την επίτευξη των σκοπών της «Διεξόδου» αφ΄ετέρου δε στηρίζουν την αδιάκοπη καθημερινή επί 17ετία εύρυθμη λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου και της Πολιτιστικής της Βιβλιοθήκης.