Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

"Ο πρωτογενής τομέας και το «επιχειρείν» αποτελούν σημαία για τη Νέα Δημοκρατία". Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία κλιμακίου της ΝΔ

"Ο πρωτογενής τομέας και το «επιχειρείν» αποτελούν σημαία για τη Νέα Δημοκρατία". Με βάση αυτή την προτεραιότητα, πραγματοποιήθηκε τριήμερη επίσκεψη του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργου Κασαπίδη στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία ολοκληρώθηκε χθες.

Περιοχές του Δήμου Αγρινίου, του Δήμου Ιερας Πόλεως Μεσολογγίου (Νεοχώρι πρώην Δήμου Οινιαδών), του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, του Δήμου Ξηρομέρου, και του Δήμου Αμφιλοχίας αποτέλεσαν σταθμούς της περιοδείας του τομεάρχη της ΝΔ, όπου επισκέφθηκε αγροκτηνοτροφικές μονάδες, ιχθυοκαλλιέργειες, τυροκομεία αλλά και επιχειρήσεις συσκευασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και συνομίλησε με παραγωγούς, αγροτικούς φορείς αλλά και εκπροσώπους ΓΕΩΤΕΕ , της Δ/σης Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού αλλά και με του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα, επισκέφθηκε και το Δήμαρχο Αγρινίου αλλά και το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στο κτίριο της Ευαγγελίστριας, όπου διοργανώνονται συσσίτια και διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» το έργο που γίνεται από την Εκκλησία, στις τοπικές κοινωνίες, στην εποχή της κρίσης.

Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να συλλέξει στοιχεία που αφορούν στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Πληροφορήθηκε από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αλλά και οι επιχειρηματίες του Νομού μας και διαπίστωσε τις ατελείωτες δυνατότητες του τόπου μας, όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα.

Σκοπός εξάλλου της επίσκεψης ήταν η επαφή με ανθρώπους της παραγωγής και του «επιχειρείν» και η ανταλλαγή απόψεων πάνω στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή. Ο Βουλευτής Κοζάνης, δεσμεύθηκε για πολλά ζητήματα και έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. Μετέφερε δε, την δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ο πρωτογενής τομέας θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος, στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για την ανάταξη της χώρας, μόλις αναλάβει την διακυβέρνησή της, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι από τώρα θα ασκείται πίεση από την ΝΔ ως αντιπολίτευση, για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα στην Αιτωλοακαρνανία.

Κυρίαρχα ζητήματα στις συζητήσεις που έλαβαν χώρα ήταν η οικονομική ασφυξία, η φορολογική και η ασφαλιστική επιβάρυνση των αγροτών, η έλλειψη υποδομών (οδικό δίκτυο, άρδευση κλπ) αλλά και η στρεβλή λειτουργία της αγοράς. Αναδείχθηκαν ωστόσο και ελπιδοφόρα μηνύματα που έχουν να κάνουν με συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως ο υδάτινος πλούτος, τα εύφορα εδάφη και το πλούσιο μικροκλίμα της περιοχής αλλά και η πλούσια παραγωγή προϊόντων με υπεραξία , όπως οι ελιές, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια, αυγοτάραχο, τα αρωματικά φυτά κλπ, που με τις σωστές πολιτικές μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην τοπική και αλλά και την εθνική οικονομία.

ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας, ευχαριστεί θερμά τόσο τον κ.Κασαπίδη για το πραγματικό ενδιαφέρον του για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Νομού μας όσο και τους πολίτες και τους φορείς που με θέρμη στήριξαν την προσπάθεια για ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο. Θα πρέπει επίσης να γίνει μνεία και την βοήθεια και ουσιαστική συνδρομή των Προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, των πολιτευτών και απλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της επίσκεψης αυτής.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο μέσα από ουσιαστικές επαφές και πραγματικό διάλογο μπορεί να προκύψει κάτι καλό για τον τόπο μας. Τέτοιες επισκέψεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους! Δεσμευόμαστε από την πλευρά μας ότι θα επιδιώξουμε και άλλες τέτοιες επισκέψεις στο εγγύς μέλλον." Σημείωσε σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανιας, Φώτης Τσόλκας κάνοντας αποτίμηση της περιοδείας του κ. Κασαπίδη στο νομό.