Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Το βιβλίο «Τραπεζούντα το διαμάντι της Ανατολής» του Θ. Δεύτου παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι

Την περασμένη Κυριακή 24/7, το "βιβλιοπωλείο Πολύπλευρο" σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τις εκδόσεις Ωκεανός παρουσίασαν το βιβλίο του Θοδωρή Δεύτου «Τραπεζούντα το διαμάντι της Ανατολής».

Η παρουσίαση έγινε στο κήπο του Μουσείου Τρικούπη όπου αποτέλεσε μια ευχάριστη ‘’νότα δροσιάς’’ στην φιλαναγνωσία, σε ένα αναμφισβήτητα προσεγμένο χώρο.

Η φιλόλογος Ελένη Αντζουλάτου με όλη την αγάπη που διακατέχει την ίδια για την λογοτεχνία, παρουσίασε τον συγγραφέα μιλώντας για την πορεία του και το συγγραφικό του έργο. Ευχάριστη και συγκινητική ήταν η ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του ,της «παλιάς» του μαθήτριας Έλενας Κανδυλιώτη.

Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε το 1957 στα Ιωάννινα. Ως μαθηματικός στο επάγγελμα διαίρεσε τον χρόνο του και μοίρασε το ενδιαφέρον του και στην συγγραφή!

Πρώτο βιβλίο του κυκλοφορεί το 2004 «Ο Ηπειρώτικος Γάμος» και ακολουθούν «Μη Ρωτάς Γιατί» 2006, «Σμύρνη Συγνώμη» 2008, «Μήπως Αγάπησα Λάθος Πατρίδα»2011 και «Τραπεζούντα το διαμάντη της Ανατολής» 2016 .

Η άτακτη αποχώρηση του ρωσικού στρατού από την Τραπεζούντα προκαλει πανικό, κι έτι η οικογένεια του γνωστού μεγαλέμπορου σιτηρών και καπνών Λάμπρου Κυριακίδη αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη κακήν-κακώς. Η εγγονή του Λάμπου αποφασίζει να αφήσει το ένα από τα δύο της παιδία στον Τούρκο υπηρέτη ελπίζοντας ότι θα επιστρέψει να το πάρει. Η οικογένεια μοιράζεται και περνά πολλές δοκιμασίες…………….

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε!!!

 

Δήμητρα Βραχά-Χαντζάρα