Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Με περίπτερο ο δήμος Αγρινίου στην "Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων" στο Μεσολόγγι

Με ξεχωριστό περίπτερο στο οποίο θα παρουσιάζονται συγκεκριμένες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2015 και το πρώτο εξάμηνο του 2016, στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού, της Πρόνοιας, των Υπηρεσιών και της Ανάπτυξης, συμμετέχει ο Δήμος Αγρινίου στην Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη φετινή έκθεση, που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 8 έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, και θα πραγματοποιηθεί σε χώρο έκτασης περίπου 3.500 τ.μ. στο λιμάνι της πόλης, σε μια προσπάθεια ευρύτερης αναβάθμισης, συνεργάστηκαν, για πρώτη φορά, οι όμοροι Δήμοι Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας.

Πρόθεση του Δήμου Αγρινίου, συνδιοργανώνοντας και συμμετέχοντας στο θεσμό αυτό, είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, η στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και της επιχειρηματικότητας, ταυτόχρονα με την προβολή των δράσεων και των στοχεύσεων στους κρίσιμους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σε δήλωσή του με αφορμή την έκθεση τόνισε:




«Η Ανάπτυξη στη χώρα, και στην Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει και να καταστεί βιώσιμη αν δεν εδράζεται στην ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων μας, στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, η οποία, σε ότι μας αφορά, σχετίζεται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα, την τυποποίηση και τη μεταποίηση των προϊόντων του, την εξωστρέφεια, αλλά, πρωτίστως, στην ενίσχυση της ψυχολογίας και της ρευστότητας στην αγορά.

Εμείς, ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, εξαντλούμε τις προσπάθειες διεκδίκησης και τις δυνατότητες προβολής με στόχο η Αιτωλοακαρνανία να βρει τη θέση που της αρμόζει. Στην Οικονομία, στον Τουρισμό, στον Πολιτισμό, στις Υπηρεσίες, στην Πρόνοια. Και το αποδεικνύουμε έμπρακτα μέσα και από τη στήριξη σημαντικών θεσμών όπως η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε, με μεγαλύτερη ένταση, και μέσα από τη διεύρυνση των συνεργειών με φορείς, με την ίδια την Κοινωνία. Καλή επιτυχία.»