Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Υποσχέσεις του υπουργού Αγροτική Ανάπτυξης για άμεσες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς του Μεσολογγίου


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου στο δημαρχείο Μεσολογγίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Μεσολογγίου, παρουσία του δημάρχου Νίκου Καραπάνου, του περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα, του βουλευτή, Γιώργου Βαρεμένου, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, προέδρων ΤΟΕΒ και εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και φορέων της περιοχής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ζημιές που υπέστη το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής από την θεομηνία αλλά για γενικότερα ζητήματα του κλάδου.



Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου, είπε ότι θα καταβληθεί, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες, όσο πιο γρήγορα γίνεται και επεσήμανε ότι το υπουργείο θα λάβει μέριμνα, ώστε με ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις να αποζημιωθούν και όσοι δεν είναι ταμειακά ενήμεροι στον ΕΛΓΑ.
Επίσης, τόνισε ότι το υπουργείο θα συνδράμει τους ΤΟΕΒ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τους και θα προβεί σε ρυθμίσεις για να δοθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αυτή την ώρα ο κ. Αποστόλου επισκέπτεται πληγείσες περιοχές στην περιοχή των Οινιάδων και ακολούθως θα μεταβεί στη Ναύπακτο.