Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Θα μπει, επιτέλους, τέλος στην ιδιότυπη ΧΟΥΝΤΑ των αδέσποτων στο Μεσολόγγι;

Πεζόδρομος Χαρ. Τρικούπη 17/10/2016: αδέσποτα επιτίθενται σε διερχόμενο ποδηλάτη

Αφόρητη και επικύνδινη για πεζούς και ποδηλάτες τείνει να γίνει στο Μεσολόγγι η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά. Τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και σε περιφερειακά σημεία (Ραδιομέγαρο, Κήπος των Ηρώων, Τρικούπειο, Διοικητήριο κ.α.) καθημερινά αγέλες αδέσποτων προκαλούν ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες τρόμο στους διερχόμενους.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που στερούν από τα παιδιά τους τη χαρά να κάνουν βόλτες στην πόλη με ποδήλατο φοβούμενοι επιθέσεις από σκύλους καθώς τα κρούσματα είναι σχεδόν καθημερινά.

Επιπρόσθετα ειδικά στους πεζοδρόμους του κέντρου της πόλης, η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου έχει να αντιμετωπίσει και την περισυλλογή των ακαθαρσιών των αδέσποτων, σε βαθμό που σήμερα "επιστρατεύτηκε" το πλυντήριο για να καθαρίσει το δρόμο από τις ακαθαρσίες.

Μια ακόμη επίθεση αδέσποτων σε διερχόμενο ποδηλάτη, με το παιδάκι που βρίσκεται στο κάθισμα του ποδηλάτη να "πλαντάζει" στο κλάμα από το φόβο του....

"Η κατάσταση αυτή μπορεί να παρομοιαστεί με μια ιδιότυπη χούντα", μας μετέφερε σε μηνυμα του αναγνώστης του Messolonghinews, συμπληρώνοντας "όταν ο περίπατος στην όμορφη πόλη εγκυμονεί κινδύνους από ενδεχόμενες επιθέσεις σκυλιών και έτσι πολλοί ειναι αυτοί που τον αποφεύγουν, τι προοπτική μπορεί να εχει αυτή η πόλη;"

Εκτιμούμε ότι η δημοτική αρχή θα πρεπει χωρις αλλες χρονοτριβές να δώσει τέλος σε αυτή την αφόρητη κατάσταση που αποτελεί την απόλυτη δυσφήμιση της πόλης.