Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτή συνάντηση για σχέση ψυχικής υγείας και αλκοόλ στη ΔΙΕΞΟΔΟ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), έχουν καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, έχοντας ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για τα ψυχικά νοσήματα.

Ο Π.Ο.Υ. ορίζει την Ψυχική Υγεία ως μια κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας. Σ´ αυτήν την κατάσταση, ο άνθρωπος αντιμετωπίζει θετικά τη ζωή, εργάζεται δημιουργικά και αναπτύσσει υγιείς σχέσεις με τους συνανθρώπους του στην κοινότητα.

Δυστυχώς, οι ψυχικές δυσκολίες των ανθρώπων, ειδικά σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, αυξάνονται ραγδαία. Σε αυτές τις συνθήκες, εντείνεται και η κατάχρηση ουσιών, με συχνότατη την κατάχρηση των οινοπνευματωδών. Το πρόβλημα, η συνύπαρξη ψυχικών δυσκολιών με την κατάχρηση του αλκοόλ, όλο και περισσότερο εξαπλώνεται και σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι νέοι.

 

Σε μια πρώτη προσπάθεια γνωριμίας για τη σχέση της ψυχικής υγείας με το αλκοόλ, το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με την υποστήριξη του Ανοιχτού Κέντρου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οργανώνουν ανοιχτή συνάντηση με θέμα «Ψυχική Υγεία και Αλκοόλ». Η συνάντηση, που θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι ο κύριος Δήμος Φωτόπουλος, ψυχίατρος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Ο.ΚΑ.ΝΑ. και ο κύριος Βασίλης Μπρούμας, ψυχίατρος, διευθυντής του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και πρόεδρος της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.