Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου "ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ" του Διον. Μπερερή σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο (video)


Οι εκδόσεις «Αιτωλοακαρνανικός Τύπος», μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους βιβλίο με τίτλο «ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ», του συγγραφέα Διονύση Μπερερή. Πρόκειται για μία πολυτελή έκδοση 296 σελίδων, που συνοδεύεται από ανέκδοτες φωτογραφίες και αναφέρεται για πρώτη φορά στη ζωή, την ιστορία και τα έργα όλων όσοι πέρασαν από το Δημαρχιακό θώκο της ιστορικής πόλης του Μεσολογγίου, από το 1836 μέχρι και σήμερα. 

Είναι ένα μοναδικό ντοκουμέντο - μαρτυρία που ουσιαστικά αναφέρεται σε όλη την μακρά ιστορία της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, μέσα από τα πρόσωπα τα οποία πρωταγωνίστησαν σε αυτήν. 

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε σε δύο πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις σε Μεσολόγγι και Αθήνα. Πρώτα, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου στις 15 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο ΔΙΕΞΟΔΟΣ, με ομιλητές τους: Σπ. Βλαχόπουλο, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, Μ. Κοτίνη, δικηγόρο και Π. Σόμπολο, δημοσιογράφο, πρ. πρόεδρο ΕΣΗΕΑ. 

Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην βουλευτές Ιω. Βαϊνάς και Γ. Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος, οι πρώην Δήμαρχοι Μεσολογγίου Κ. Ρεπάσος, Γ. Αναγνωστόπουλος, Π. Κατσούλης και Γ. Πρεβεζάνος, οι πρ. Δήμαρχοι Παραβόλας και Οινιαδών Β. Καπέρδας και Αντ. Αλετράς αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Μάριος Παπαθεοδώρου κ.ά. 





Ακολούθως η παρουσίαση έγινε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Στοά του Βιβλίου τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, με ομιλητές τους: Σπ. Βλαχόπουλο, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, Π. Σόμπολο, δημοσιογράφο, πρ. πρόεδρο ΕΣΗΕΑ και Β. Ταλαμάγκα, δημοσιογράφο, Γεν. Δ/ντή Ειδήσεων της ΕΡΤ. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ανάμεσα στους άλλους, οι βουλευτές Μ. Σαλμάς, Γ. Δημαράς και Δημ. Κωνσταντόπουλος, οι πρώην βουλευτές Αρ. Μιμής, Αθ. Δημητρακόπουλος και Δημ. Σταμάτης, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, οι στρατηγοί ε.α. Ν. Κολόμβας και Γ. Αντύπας, ο επιχειρηματίας Φαίδων Στράτος, ο Κ. Στάικος, ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Λαζ. Σαρισαβίδης, ο πρ. αρχηγός της Αστυνομίας Ν. Παπαγιαννόπουλος, ο Αστυνομικός Δ/ ντής Αθηνών Ταξίαρχος Παν. Κορδολαίμης, ο Πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ Χρ. Σαλαούνης, οι δημοσιογράφοι Γ. Βασιλείου, Κική Παπά και Στεφ. Αναγνώστου, ο πολιτευτής και δικηγόρος Ε. Παπαγεωργίου, ο πατήρ Βασ. Πόπης, ο εκδότης Ε. Σπύρου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλικιωτών Κα Βελτσίστα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Δημ. Μπούρος, ο Μπάμπης Τσελεπής κ.ά. 

Τον συντονισμό των δύο εκδηλώσεων είχε ο Π. Κοντός, αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.