Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ

Θρησκευτική, μουσική αλλά και τιμητική εκδήλωση πραγματοποίησαν οι Ιεροψάλτες της πόλης και περιοχής μας «ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ» την περασμένη Κυριακή 20 Νοεμβρίου, με την πολυμελή χορωδία τους και υπό την διεύθυνση του Α/ψάλτη κ. Γιάννη Δακαλάκη στο Ευηνοχώρι η οποία είχε απόλυτη επιτυχία.

Στο πρώτο μέρος απέδωσαν ύμνους από την μεγάλη εορτή της Θεοτόκου και ακολούθησε η ομιλία του Πανοσ/τάτου Αρχιμανδρίτου και Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφανίου Καραγεώργου με θέμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ». Ο ομιλητής μέσα από την μεστή ομιλία του περιέγραψε σε αδρές γραμμές τη θέση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Χριστιανική μας Θρησκεία αφού μια ασήμαντη αλλά Παρθένος κόρη, επελέγη να γεννήσει τον Σωτήρα Χριστό. Γι’ αυτό και τα εκατομμύρια των πιστών όλης της γης, σεμνύνονται στο πρόσωπό της και αμέτρητα είναι τα προσωνύμια που της έχουν δώσει κατά καιρούς και σε κάθε τόπο.

 

Στο δεύτερο μέρος της μουσικής πανδαισίας της χορωδίας του Συλλόγου τα μουσικά μέλη ήταν αφιερωμένα όλα στο πρόσωπο της Θεοτόκου από όλο τον ετήσιο κύκλο των εορτών της.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα αλλά και την απόφαση του Συλλόγου, τιμήθηκαν για την πεντηκονταετή προσφορά τους στο ιερό αναλόγιο του Ι.Ν. Α. Χαραλάμπους, οι αποβιώσαντες τα τελευταία χρόνια ιεροψάλτες του Ευηνοχωρίου Χρήστος Αναγνωστόπουλος, Σπύρος Μπελέκος και Ιωάννης Κωνσταντακόπουλος για τους οποίους αναφέρθηκε ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ι. Δακαλάκης. Τις τιμητικές πλακέτες επέδωσε στους οικείους των θανόντων ιεροψαλτών ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως π. Επιφάνιος.

Δεν παρέλειψαν όμως να τμήσουν, με αναμνηστική πλακέτα και τον υπηρετούντα σήμερα Α/ψάλτη, μουσικοδιδάσκαλο και μελοποιό του Ιερού Ναού κ. Γιάννη Μπελέκο για την πολυετή προσφορά του που ξεπερνάει του 60 χρόνια, πολλά από τα οποία υπηρέτησε σε μεγάλους Ιερούς Ναούς των Αθηνών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του Ευηνοχωρίου και της γύρω περιοχής αλλά και από το Μεσολόγγι.