Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου, διοργανώνεται ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το ζήτημα των πλειστηριασμών και για άλλα θέματα.

Τίτλος της εκδήλωσης: "Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας", και επιδίωξη των οργανωτών η ενωτική δράση για: " να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ασπίδα προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες μας - Για να συνεχίσουμε να ακυρώνουμε τους Πλειστηριασμούς στο δήμο μας - Για να εμποδίσουμε τις διακοπές ρεύματος στα σπίτια μας."

Στην εκδήλωςη θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνου Ιωνάς Δικηγόρος Οικονομικού Ποινικού Δικαίου και ο Παπαδόπουλος Λεωνίδας από το Κίνημα Δεν Πληρώνω - Ενιαίο Μέτωπο

Σε ανακοίνωςη των οργανωτών της εκδήλωςης "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ", "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ «ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»", Σωματείο Εργαζόμενων Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ.α. Φορέων της περιοχής τονίζεται:

" -Κάθε εβδομάδα σε όλη τη χώρα πλειστηριάζονται ΣΠΙΤΙΑ-ΧΩΡΑΦΙΑ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. -Εκατοντάδες συμπολίτες μας ζουν χωρίς ρεύμα ενώ οι άστεγοι στο δήμο μας Αυξάνονται. -Όλο και περισσότεροι, ζούμε στα όρια της εξαθλίωσης.

Η κρίση βαθαίνει, και ο τόπος που τόσο αγαπάμε βουλιάζει όλο και περισσότερο. Δυστυχώς οι συνθήκες αυτές στις όποιες υποχρεωθήκαμε όλοι μας να αντεπεξέλθουμε μας κρατούν στάσιμους, να αγωνιζόμαστε για το σήμερα, χωρίς αύριο.

Ας παραδεχτούμε επιτέλους αυτό που μας συμβαίνει. Όλοι όσοι καταφέρνουμε την σχεδόν αδύνατη αποστολή της επιβίωσης με τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες ικανοποιημένες σήμερα, είμαστε ήδη οι φτωχοί, οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι χωρίς ρεύμα, οι αναξιοπαθούντες του αύριο. Η αξιοπρέπεια μας είναι υποθηκευμένη!

Τα χρεωμένα νοικοκυριά και καταστήματα της πόλης μας αδυνατούν να ανταταπεξέλθουν ακόμα και στα διακανονισμένα χρέη τους. Και οι "εισπράκτορες" λαμβάνουν τα μέτρα τους... αυτοματισμοί στις κατασχέσεις, αυτοματισμοί στις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Το ξεχασμένο από πολλούς και εγκαταλειμμένο στην τύχη του Μεσολόγγι μας, εκτός από το ΤΕΙ που ουσιαστικά έχει ερημώσει, εκτός του Νοσοκομείου που υπολειτουργεί, εκτός της ανύπαρκτης πλέον εμπορικής κίνησης, ζει πλέον και τις επόμενες μέρες της καταστροφικής πλημμύρας της 22ας Οκτωβρίου.

Επειδή ο χειμώνας που είναι καθ οδόν προβλέπεται χειρότερος από κάθε προηγούμενο, και ειδικά για τους συμπολίτες που δέχτηκαν ένα ακόμα πλήγμα από τις ζημίες της νεροποντής επιπλέον της ήδη δρομολογημένης οικονομικής τους καταστροφής, όλοι όσοι γνωρίζουμε ότι η αξιοπρέπεια δεν έχει χρώμα, ότι η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις και ότι το μόνο μέλλον του τόπου μας είμαστε εμείς οι ιδιοι, οφείλουμε στα παιδιά μας να αγωνιστούμε ενωμένοι : ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΣΤΕΓΗ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΤΡΟΦΗ, ΦΑΡΜΑΚΟ... ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ."