Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 15/12 ο διαγωνισμός #pamevalveio ! Ολοκληρώθηκε η αναδιάταξη του αναγνωστηρίου της Βαλβείου Βιβλιοθήκης (VIDEO)

Ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός #pamevalveio που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα με πρωτοβουλία των «Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου» με στόχο το «άνοιγμα» της βιβλιοθήκης στην τοπική κοινωνία.
Στην σχετική ανακοίνωση για τον διαγωνισμό αναφέρεται:
«Πάρε κι εσύ μέρος!
  • Πήγαινε στη Βάλβειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
  • Δανείσου από τις συλλογές της ένα βιβλίο.
  • Βγάλε μια φωτογραφία σέλφι στον χώρο της Βαλβείου με το βιβλίο σου.
  • Στείλε τη με το ονοματεπώνυμό σου στο e-mail fvalveioslib@gmail.com των Φίλων της Βαλβείου ή, αν είσαι στο Facebook, ανέβασέ τη στο προφίλ σου με το hashtag #pamevalveio
Η Βάλβειος Βιβλιοθήκη λειτουργεί στο Βυρώνειο κτίριο κοντά στο λιμάνι.
Ώρες λειτουργίας: Δε.-Παρ.: 9.00-13.00 και 17.00-19.00
Ο δανεισμός βιβλίου απαιτεί την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Θα αναδειχθούν τρεις νικητές έπειτα από κλήρωση την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη, οι οποίοι κερδίζουν ένα ποδήλατο και πολλά βιβλία.»

Εκτός του διαγωνισμού οι «Φίλοι της Βαλβείου» το περασμένο Σάββατο σε συνεργασία με τους Saltsinistas έκαναν αναδιάταξη του αναγνωστηρίου της βιβλιοθήκης καθιστώντας το πιο λειτουργικό.
Για την αναδιάταξη αυτή σημειώνουν:





Ο Μιχάλης Κιτσινέλης, ο βιβλιοθηκονόμος της Βαλβείου,
στο νέο ευρύχωρο αναγνωστήριο που διαμορφώθηκε
μετά τις επεμβάσεις των Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης
 και των Saltsinistas κάνει το σήμα της νίκης. 

«Πριν από έναν χρόνο μερικοί φίλοι αποφασίσαμε ότι έπρεπε να αναλάβουμε δράση για την αναγέννηση της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου μέσα στην οποία μεγαλώσαμε. Αποκορύφωμα όλων των ενεργειών ήταν η εντυπωσιακή αναδιάταξη των χώρων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, ύστερα από πρόταση των Φίλων Βαλβείου Βιβλιοθήκης και την έγκριση του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Π. Μεσολογγίου.
Το αναγνωστήριο ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ την αναδιάταξη
Το πρωί του Σαββάτου, από τις 9.00 έως τις 14.00, εθελοντές, μέλη των Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης (ΦΒΒ), με την πρόθυμη συνδρομή των Saltsinistas, προχώρησαν στην α΄ φάση της αναδιάταξης των χώρων σε σχεδιασμό και υπό την επίβλεψη του μηχανικού Βαγγέλη Ζαντέ, μέλους των ΦΒΒ, και σε συνεργασία με τον βιβλιοθηκονόμο της Βαλβείου Μιχάλη Κιτσινέλη. Στη φάση αυτή, αυξήθηκε ο χώρος του αναγνωστηρίου από 14 τμ. σε 28 τμ. και δημιουργήθηκε χώρος για Παιδική Γωνιά.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τη Βάλβειο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ντίνος Γιαννόπουλος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ευρύχωρο και ελκυστικό αναγνωστήριο που διαμορφώθηκε και δεσμεύθηκε για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των χώρων (βελτίωση τεχνητού φωτισμού, έπιπλα κ.ά.) καθώς και για τον εξωτερικό φωτισμό και τη σήμανση του κτιρίου με ταμπέλες διακριτικές της λειτουργίας του.
Οι Φίλοι της Βαλβείου Βιβλιοθήκης είμαστε αισιόδοξοι ότι και με τις επόμενες φάσεις αναδιάταξης των χώρων της Βαλβείου που θα ακολουθήσουν θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς όφελος των χρηστών της βιβλιοθήκης, παιδιών και ενηλίκων.
Save our Valveios! ήταν το σύνθημα της καλοκαιρινής εκστρατείας των Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης για την αναγέννηση της δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης μας. Στο βίντεο που ετοίμασαν οι Saltsinistas αποτυπώνοντας τις εργασίες του Σαββάτου φαίνεται καθαρά ότι όλοι μαζί μπορούμε! Τους ευχαριστούμε θερμότατα για την αυθόρμητη συνεργασία, την πρακτική βοήθεια, τον χρόνο και το δημιουργικό κέφι τους.
Δείτε το βίντεο που ετοίμασαν οι Saltsinistas:

Τους ευχαριστούμε! 
Save our Valveios! ήταν το σύνθημα. Όλοι μαζί –φαίνεται καθαρά– μπορούμε!
Οραματιζόμαστε μια σύγχρονη βιβλιοθήκη για την πόλη μας !»