Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Στο Μεσολόγγι χθες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Επισκεψη - "αστραπή" στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου όπου και είχε συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου για ζητήματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιό της. Στην συνάντηση παρών ήταν και ο γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Νίκος Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου: "Η Υπουργός ενημερώθηκε από το πρόεδρο και τη Διοίκηση του Ε.Κ.Μ. για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής (Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Σ.ΕΠ.Ε., Ομαδικές Απολύσεις, Ανεργία, Συνδικαλιστικό Νόμο κλπ.) και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τοπικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Ε.Κ.Μ. Η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τη Διοίκηση για τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και έδειξε κατανόηση για τα τρέχοντα τοπικά προβλήματα και διάθεση επίλυσής τους".

Νωρίτερα η υπουργός Εργασίας είχε ανάλογες συναντήσεις στην Πάτρα και το Αίγιο με τις διοικήσεις των εκεί εργατικών κέντρων και σωματείων με στόχο την "αδιαμεσολάβητη επαφή με τους εργαζόμενους" όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε δηλώσεις της.

 

Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το τέλος της συνάντησης με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου Μεσολογγίου, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «οι εργαζόμενοι δείχνουν μία στήριξη στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας». Όπως πρόσθεσε, «θεωρούν και αυτοί ότι είναι κομβικό το να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, για να βελτιωθούν οι όροι εργασίας αλλά και οι μισθοί, τώρα που η ελληνική οικονομία αρχίζει και σημειώνει μία τάση ανάκαμψης».

Όμως, συνέχισε «είναι και προβληματισμένοι, κυρίως στο ζήτημα της ανεργίας, που είναι εξαιρετικά έντονο στις περιοχές που επισκέφθηκα σήμερα».

Ακόμη, η υπουργός Εργασίας είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως «κάνουμε ότι είναι δυνατόν, σε συνθήκες αρκετά δύσκολες με συσσωρευμένα μάλιστα αρνητικά χαρακτηριστικά, για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των εργαζομένων.» Επίσης ανέφερε ότι «ελπίζω και με την ενεργή προσπάθεια του σώματος επιθεωρητών εργασίας, πως οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να βλέπουν βελτίωση στην καθημερινότητά τους».

Με αφορμή την επίσκεψή της στο παράρτημα του σώματος επιθεώρησης εργασίας στην Πάτρα, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα, διότι ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο σώμα επιθεώρησης εργασίας είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας».