Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Τιμητική διάκριση στην εφημερίδα «ΜΑΧΗΤΗΣ» από το ίδρυμα Α. Β. ΜΠΟΤΣΗ

Ειδική τιμητική διάκριση απένειμε το Ίδρυμα Μπότση στην εφημερίδα «ΜΑΧΗΤΗΣ» , για την προσφορά της, στην έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση και για τα 56 χρόνια λειτουργίας της, που την καθιστούν, ως την αρχαιότερη εφημερίδα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Μια διάκριση που αποτελεί, συνέχεια ανάλογης το 2008 όταν ο εκδότης της εφημερίδας, Νίκος Κανής, είχε βραβευθεί με το 1ο βραβείο καλύτερου κύριου άρθρου σε διαγωνισμό που είχε θεσπίσει η Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης.
Το κείμενο της βράβευσης έχει ως εξής:
«ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ «ΜΑΧΗΤΉΣ», η αρχαιότερη εβδομαδιαία εφημερίδα του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ιδρύθηκε το 1961 από τον αείμνηστο Ανδρέα Κανή και από το 1986 μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εκδίδεται από τον υιό του Νικόλαο Κανή .
Ο ΜΑΧΗΤΉΣ το 2008 τιμήθηκε με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Καλύτερου Κυρίου Άρθρου που αθλοθέτησε η Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης».



Ο εκδότης της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ, Ν. Κανής με τον Π. Σόμπολο
Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα της παλαιάς Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου παρουσία της Α. Ε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αρχηγών κομμάτων, υπουργών, εκπροσώπων της θρησκευτικής, στρατιωτικής, αστυνομικής ηγεσίας, γνωστών δημοσιογράφων και πλήθος κόσμου. Βραβεύτηκαν ακόμα 17 προσωπικότητες του ευρύτερου δημοσιογραφικού χώρου και τρείς ακόμη εφημερίδες από όλη την Ελλάδα.

Ο ιδιοκτήτης - εκδότης του ΜΑΧΗΤΉ Νικόλαος Κανής σε δήλωσή του υπογραμμίζει: «ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες του οι οποίοι έχουν την δική τους ιδιαίτερη συμβολή στην επίτευξη αυτής της διάκρισης. Ευχαριστώ θερμά τους συνδρομητές και συνδιαλασσόμενους με την εφημερίδα που κρατούν όρθια την προσπάθεια μας.​»