Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Οργή και αγανάκτηση στο Αιτωλικό για την συνεχιζόμενη ακαταλληλότητα του νερού. Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι κάτοικοι

Σε συμβολική κατάληψη των ανατολικών γεφυριών του Αιτωλικού προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της παντελούς ακαταλληλότητας του νερού στο δίκτυο ύδρευσης, από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Νωρίτερα, στην πλατεία του Αιτωλικού σε ανοιχτή συγκέντρωση, που είχε τον χαρακτήρα λαϊκής συνέλευσης, εκατοντάδες πολίτες εξέφρασαν, την οργή και την αγανάκτησή τους για την αδυναμία επίλυσης του ζητήματος της ύδρευσης, μιας και το πρόβλημα υφίσταται, τουλάχιστον, εδώ και μια δεκαετία.
Όμως η κατάσταση που διαμορφώθηκε από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής κυριολεκτικά αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για το ξέσπασμα αυτής της οργής και αγανάκτησης αφού τώρα κρίθηκε το νερό του δικτύου ύδρευσης ακατάλληλο για κάθε χρήση…
Με δεδομένο ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν διατεθεί τεράστια ποσά για την επίλυση του ζητήματος της υδροδότησης του Αιτωλικού, χωρίς να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, οι πολίτες διακατέχονται από ένα αίσθημα επιφυλακτικότητας σε όλες τις λύσεις που προτείνονται και κυρίως να είναι οργισμένοι με τους υπεύθυνους.




Στη σημερινή συγκέντρωση αποφάσισαν να προβούν αύριο σε δυναμική κινητοποίηση στο δημαρχείο Μεσολογγίου καθώς και στα γραφεία της αντιπεριφέρειας με αντικειμενικό στόχο να ακούσουν συγκεκριμένες και υπεύθυνες προτάσεις για την οριστική επίλυση του ζητήματος.
Σε κάθε περίπτωση είναι τραγικό μια περιοχή που κυριολεκτικά, γειτνιάζει με δύο μεγάλα ποτάμια τον Εύηνο και τον Αχελώο και δυο μεγάλες λίμνες την Λυσιμαχεία και την Τριχωνίδα να στερείται του φυσικού αγαθού του νερού… εξαιτίας λανθασμένων επιλογών του παρελθόντος και ενδεχομένως και του παρόντος.
Όμως τώρα που κυριολεκτικά ο «κόμπος έφθασε στο χτένι» απαιτείται να επικρατήσει ο ορθολογισμός και να γίνει  ρεαλιστική προσέγγιση του ζητήματος, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση.
Και η λύση θα δοθεί από τους θεσμοθετημένους φορείς της πολιτείας και μόνο.