Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Στα λευκά η Αιτωλοακαρνανία. Χιόνια και σε παραθαλάσσιες περιοχές!

Στα "λευκά" το Θέρμο

Η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα ξημέρωσε στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ στις περισσότερες περιοχές του νομού η χιονόπτωση είναι έντονη από νωρίς το πρωί. Όπως εξηγεί ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιάννης Τέγας, από τα 300 μέτρα υψόμετρο, παρατηρείται χιονόπτωση.

Στον δήμο Αγρινίου, έντονη είναι η χιονόπτωση από τη Νερομάνα μέχρι τα σύνορα με την Ευρυτανία, όπου σε όλη τη διαδρομή η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας δουλεύουν ασταμάτητα απομακρύνοντας το χιόνι και ρίχνοντας αλάτι για να μην αποκλειστεί ο δρόμος, κάτι που μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί σε κάθε περιοχή του νομού.

Το "έστρωσε" στην παραλία του Αντιρρίου!

Ιδιαίτερα έντονη είναι η χιονόπτωση και τον δήμο Ναυπακτία, όπου δεν υπάρχει περιοχή που δεν το έχει στρώσει…

Στην πόλη της Ναυπάκτου μάλιστα το χιόνι έχει φτάσει τους 15 πόντους, ενώ το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. και του δήμου Ναυπακτίας βρίσκονται σε συνεχή κίνηση και ετοιμότητα, ιδιαίτερα στα ορεινά του δήμου, όπου υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού περιοχών. Μέχρι στιγμής οι δρόμοι σε ολόκληρο το Ορεινό Δίκτυο της Ναυπάκτου παραμένουν ανοιχτοί, όπως εξηγεί ο κ. Τέγας.

Το πρωί υπήρξε προσωρινή διακοπή στον δρόμο από Άγιο Βλάσση μέχρι τη λίμνη Κρεμαστών, έγινε όμως ρίψη άλατος για την αντιμετώπιση του παγετού στον δρόμο και η κίνηση των οχημάτων γίνεται και εκεί κανονικά , πάντα όμως με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Έντονες είναι οι χιονοπτώσεις και στον Ορεινό Βάλτου, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, Κατούνα κλπ, όπου συστήνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης στα "λευκά" εχει ντυθεί το Θέρμο, ενώ εντυπωσιακή είναι η εικόνα του χιονισμένου τοπίου στην περιοχή της Μακύνειας, όπως το αντικρίζουν όσοι κινούνται στην Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων από την Κλόκοβα προς τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Αναδημοσίευση από το agriniopress.gr