Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (21/4/2017)



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
 ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
της Παρασκευής 21 Απριλίου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ
Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι είχε αφαιρέσει με τη μέθοδο της απασχόλησης από έναν 19χρονο ημεδαπό, που κινούνταν πεζή το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον παθόντα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σύλληψη  ημεδαπού για παράβαση της Νομοθεσία περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο που οδηγούσε και κατασχέθηκαν δύο σακούλες σκουπιδιών, που περιείχαν συνολικά δεκαπέντε (15) κιλά λαθραίου καπνού.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για  διακεκριμένη περίπτωση φθοράς
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου σχηματίστηκε δικογραφία για φθορές σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές βραδινές ώρες προκάλεσαν φθορές σε πόρτα σχολικής αίθουσας Δημοτικού Σχολείου στη Ναύπακτο.

Σύλληψη ημεδαπού για  κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας,   από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή και κατασχέθηκαν δύο τσιγάρα με μίγμα καπνού κάνναβης.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου στη Δυτική Ελλάδα

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ κατασχέθηκαν  (1.300) είδη παραεμπορίου

Στοχευόμενοι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν, χθες στην Πάτρα και στη Ναύπακτο από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, ένας 46χρονος Νιγηριανός, ένας 17χρονος υπήκοος Πακιστάν και δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 33 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί άσκησης υπαίθριου εμπορίου και της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών έλεγχων, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν:
•             (510) ψηφιακοί δίσκοι (cd, dvd),
•             (507) γυαλιά ηλίου, φακοί, ρολόγια και μπαταρίες,
•             (283) καλλυντικά και είδη περιποίησης.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Πατρών και Μεσολογγίου.