Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (5/4/2017)


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

της Τετάρτης 5 Απριλίου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Εξιχνιάστηκαν άμεσα τρεις ακόμα απάτες στη Ναυπακτία - Οι απατεώνες ενεργούσαν υποτιθέμενο έρανο για αποκατάσταση ζημιών μοναστηριού της περιοχής  - Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους προσεγγίζουν και με οποιοδήποτε πρόσχημα τους ζητούν χρήματα
Εξιχνιάστηκαν άμεσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, τρεις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών, οι οποίες τελέστηκαν χθες το μεσημέρι, στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας.
Δράστες είναι δυο ημεδαποί, άνδρας - γυναίκα, ηλικίας 20 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι δράστες προφασιζόμενοι ότι διενεργούν έρανο για την αποκατάσταση ζημιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας, προσέγγισαν τρεις πολίτες και τους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των εξήντα ευρώ.
Οι απατεώνες, για να γίνουν πιο πειστικοί, προσέφεραν στους ηλικιωμένους ένα άρωμα, πείθοντας τους ότι πρόκειται για μύρο, το οποίο τους δίνεται από την Ιερά Μονή για ευλογία.
Από την άμεση και ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ταυτοπιηθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δυο δραστών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμα φορά παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους προσεγγίζουν ή τους τηλεφωνούν και με οποιοδήποτε πρόσχημα τους ζητούν χρήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δραστών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ
Συνελήφθη 32χρονος στην Πάτρα για ναρκωτικά -  Κατασχέθηκαν περισσότερα από 200 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (04-04-2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, στο πλαίσιο καταπολέμησης των ναρκωτικών, ενήργησαν έλεγχο στον 32χρονο, όπου βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν  μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε 24,6 γραμμάρια κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον δυο ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 191 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί στο Αίγιο, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, προσέγγισαν 86χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα υποτιθέμενης οικονομικής οφειλής του γιου της, της απέσπασαν τα κοσμήματα που φορούσε.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 45 και 50 ετών και μια  26χρονη ημεδαπή, διότι έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στις οικίες τους στο Πλατάνι Πατρών, διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, 33χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και τέσσερα ναρκωτικά δισκία.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για νομοθεσία περί ζώων συντροφιάς
Από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, διότι χθες το πρωί ημεδαπή κατήγγειλε ότι έξω από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, βρήκε ένα αδέσποτο σκυλί, ξαπλωμένο, το οποίο έβγαζε αφρούς από το στόμα του, έχοντας έντονους σπασμούς και διάρροια. Το ζώο μεταφέρθηκε σε τοπικό κτηνιατρείο, όπου κατέληξε μετά από λίγη ώρα. Δράστης αναζητείται.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 26χρονος ημεδαπός,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε μία σιδερογροθιά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδος, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί  ποινή φυλάκισης (30)  ημερών για  ναρκωτικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 24χρονος ημεδαπός, διότι  σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένας μεταλλικό τρίφτης με υπολείμματα της ίδιας ουσίας.
Ο δράστης ήταν μαζί με 17χρονο ημεδαπό, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον έλεγχο των αστυνομικών κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.