Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ευχαριστίες με αιχμές για τη στάση δημοτών του αντιδημάρχου καθαριότητας Μεσολογγίου Π. Σταράμου

Με ανοιχτή του επιστολή ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Μεσολογγίου, Παναγιώτης Σταράμος εκφράζει τις ευχαριστίες του στο λιγοστό μόνιμο προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να ανταποκριθεί στη διοργάνωση των εορτών εξόδου, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές για τις συμπεριφορές δημοτών σε αυτόν το τομέα.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σταράμου έχει ως εξής:

" Η 191η Επέτειος της Εξόδου πέρασε, και για μια ακόμη φορά το προσωπικό του Δήμου ανταποκρίθηκε στην απαίτηση πολιτών και διοίκησης, και «έντυσε» την πόλη με τα καλά της. Το προσωπικό του Δήμου δούλεψε σχεδόν νυχθημερόν, ανταποκρίθηκε σε απαιτήσεις λογικές ίσως και σε μερικές παράλογες, χωρίς δισταγμό και με περίσσεια θέληση. Ήταν η εικόνα της πόλης αψεγάδιαστη; Προφανώς όχι.

Είναι υπερβολικά δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να επιτευχθεί αυτό, με τόσες εκδηλώσεις, τόσους επισκέπτες -και να μη γελιόμαστε- με εμάς για δημότες, που θυμόμαστε να κλαδέψουμε Κυριακή των Βαΐων γιατί έρχεται Πάσχα και η αυλή μας πρέπει να είναι ωραία αλλά το πεζοδρόμιο όχι. Το προσωπικό ανταποκρίθηκε και σε αυτό με συνεχείς περισυλλογές ακόμη και την Κυριακή το πρωί.

Είναι όμως ευκαιρία να απαντηθεί το ερώτημα, αφού μπορούμε να καθαρίζουμε έτσι το Δήμο, γιατί δεν είναι μόνιμα έτσι; Γιατί δεν γίνεται. Είναι απλό. Γίνεται να οδηγείς το αυτοκίνητο σου στο τέρμα μόνιμα;

Η υπηρεσία διαθέτει έξι οδοκαθαριστές για όλο το Δήμο ενώ χρειάζεται τριάντα. Και είναι όλοι στη Δ.Κ.Μεσολογγίου. Και τώρα που τέλειωσε η Επέτειος της Εξόδου, πρέπει όλος ο Δήμος να βάλει τα καλά του για το Πάσχα. Όσο γίνεται.

Ας κάνουμε λίγο υπομονή στο Μεσολόγγι αν δυο τρεις μέρες μείνει λίγο πίσω. Γι’ αυτό λοιπόν, εσύ που πετάς το χαρτάκι από το παγωτό κάτω, σκέψου την πόλη σου.

Εσύ που ανοίγεις το μαγαζί σου το πρωί, δεν είναι κακό να σκουπίσεις και λίγο το πεζοδρόμιο αν και το ξέρω, το κάνεις ήδη.

Και εσύ που έχεις φιλότιμο, αν δεις κανένα σκουπιδάκι κάτω, δεν είναι κακό να το πετάξεις στον κάδο.

Ακόμη και συ ο βλάκας που γυρνάς με ένα σπρέι και γράφεις από δω κι από κει σε φρεσκοασπρισμένους τοίχους, ξανασκέψου το. Οι τοίχοι δεν έχουν αφτιά, τα αφτιά σου έχουν τοίχους.

Με την έλευση των οκταμήνων μετά το Πάσχα η υπηρεσία Καθαριότητας θα ηρεμήσει λίγο, και ολόκληρος ο Δήμος θα μπει σε άλλους ρυθμούς, θα ξεκουραστεί και το προσωπικό πράγμα που είναι απαραίτητο.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό του Δήμου, και ιδιαίτερα στο προσωπικό της καθαριότητας που έχω την τιμή να προΐσταμαι, για τον ζήλο που επέδειξε, για την εργατικότητά σας αλλά και την θέλησή σας ώστε να έχει το Μεσολόγγι την εικόνα που του αξίζει!

Χρόνια πολλά, και καλό Πάσχα σε όλους!"