Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Επετειακή εκδήλωση μνήμης από τον πολιτιστικό σύλλογο "Αθανάσιο Ραζηκότσικα"



Την περασμένη Κυριακή 2 Απριλίου ο πολιτιστικός σύλλογος «Αθανάσιος Ραζηκότσικας» τιμώντας τη μνήμη του Αρχηγού της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων οργάνωσε τιμητική εκδήλωση στο Μεσολόγγι.
Συγκεκριμένα μέλη του συλλόγου και πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου, που προεξείχε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης, Χρυσόστομος Παπαθανασίου.


Στη συνεχεία σχηματίστηκε πομπή με επικεφαλής την φιλαρμονική του δήμου Μεσολογγίου προς το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής που βρίσκεται μπροστά από τον Κήπο των Ηρώων όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθως η κυρία Ειρήνη Βούλγαρη μίλησε για τον Αθανάσιο Ραζηκότσικα μπροστά από την στήλη με την απόφαση της Εξόδου.

Η κυρία Ειρήνη Βούλγαρη μιλάει για τον Αρχηγό της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων 

Στην συνέχεια όλοι μετέβησαν στον Κήπο των Ηρώων όπου και έγιναν καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Αθανασίου Ραζηκότσικα, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου, Θεοφάνης Μπούτης απηύθυνε χαιρετισμό υπογραμμίζοντας το διαχρονικό μήνυμα της Θυσίας των Ελευθέρων Πολιορκημένων.
Πριν την ολοκλήρωση της τελετής ο Παντελής (Λάκης) Χαντζής απήγγειλε ποίημα που έγραψε ο ίδιος και το οποίο επέδωσε στη διοίκηση του συλλόγου τυπωμένο σε πάπυρο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου "Αθ. Ραζηκότσικας" Θεοφάνης Μπούτης απευθύνει χαιρετισμό



Αξίζει να επισημανθεί ότι εκτός από τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του επίτιμου προξενείου της Ρωσίας στην Πελοπόννησο, Τατιάνα Απάλκοβα και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικών σχέσεων, Μιλένα Σινελνίκοβα οι οποίες κατέθεσαν στεφάνι και στον μνημείο των Ρώσων φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων.
Από το ΔΣ του συλλόγου «Αθανάσιος Ραζηκότσικας» εκφράζονται θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης