Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Σειρά συναντήσεων με φορείς στην Αιτωλοακαρνανία είχε η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου

Την Πέμπτη 20/4/2017 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου συναντήθηκε με μέλη και τον πρόεδρο της Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ευηνοχωρίου, Νίκο Ψεύτη. Το θέμα που μονοπώλησε τη συζήτηση αφορούσε στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που "στήνονται" στον κάμπο του Ευηνοχωρίου.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου εξέφρασαν την αγωνία τους για την έκβαση της υπόθεσης αλλά και την αντίθεσή τους στη λειτουργία των μονάδων.

Η Μαρία Τριανταφύλλου τόνισε πως θα υπάρξει επανεξέταση, έλεγχος και επανασυζήτηση σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τις τροποποιήσεις που έλαβαν χώρα, με διαδικασίες έωλες και χωρίς διαβούλευση. Η διαφύλαξη του περιβαλλοντικού θησαυρού της περιοχής αλλά και της παραγωγής είναι αδιαπραγμάτευτα αιτήματα και καθήκοντα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα, που απασχολούν την τοπική κοινότητα, όπως η ασφάλεια των πολιτών – ελλείψει αστυνομικού τμήματος, το οποίο εδώ και χρόνια έχει φύγει από το Ευηνοχώρι.

Επίσης, ζητήματα γύρω από την ύδρευση αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τις Δημοτικές Ενότητες.

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Μαρία Τριανταφύλλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωστακόπουλο, και συζήτησαν για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Ένωση ξενοδόχων για την προώθηση και αναβάθμιση του Τουρισμού στο νομό μας, όπως και τις μελλοντικές του δράσεις, με ημερίδες ανά Δήμο.

Η κ. Τριανταφύλλου τόνισε πως θα πρέπει να μας απασχολήσει η ανάπτυξη και η διατήρηση της δυναμικής του τουρισμού και όχι η συγκυριακή του αύξηση. Θα πρέπει να υλοποιηθούν μια σειρά από δράσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ρυθμίζουν ή θα θεραπεύουν παθογένειες του παρελθόντος και που θα αφορούν στο χωροταξικό σχεδιασμό, στη δημιουργία αλλά και την ενίσχυση υπαρχουσών τουριστικών δομών και υποδομών, στην τουριστική εκπαίδευση, στα εργασιακά δικαιώματα, που πλήττονται στον τομέα του Τουρισμού.

Η βουλευτής, τόνισε πως κάθε συλλογική προσπάθεια που υπηρετεί τον εθνικό σχεδιασμό για τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να ενισχύεται. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως η ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας κάθε τόπου θα ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη. Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων μπορεί και πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας μαζί με μια σειρά από άλλες ενέργειες που θα οργανώνουν και θα προωθούν τον Τουρισμό.