Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (10/5/2017)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

της Τετάρτης 10 Μαΐου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή υπόγειων καλωδίων στο Αίγιο - Συνελήφθη ο 33χρονος δράστης, καθώς και ο 35χρονος κλεπταποδόχος - Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους παθόντες

Συνελήφθησαν, χθες (9-5-2017) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κλοπής και της διάθεσης και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, κοντά στη γέφυρα του ποταμού Μεγανίτη, στη Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, ο 33χρονος αφαίρεσε εβδομήντα μέτρα υπόγεια καλώδια τηλεπικοινωνιών.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενεργήθηκαν άμεσα στοχευμένες έρευνες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, οι οποίοι σε επιχείρηση παλαιών μετάλλων και σιδήρων, ιδιοκτησίας του 35χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος των καλωδίων που είχε αφαιρεθεί.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι ο 35χρονος είχε προμηθευτεί τα καλώδια από τον 33χρονο, ενώ η συνολική ζημιά, η οποία προκλήθηκε από την αφαίρεση τους, ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ τα καλώδια που κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους υπεύθυνους της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών, οι οποίοι ξημερώματα της 09-5-2017 αφαίρεσαν εξήντα μέτρα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τρία αντλιοστάσια ύδρευσης διακόπτοντας την ύδρευση, στις περιοχές του Ερινεού, Αγίου Κωνσταντίνου και Ελίκης Αιγιαλείας και προκαλώντας παράλληλα φθορές στις εγκαταστάσεις.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ ενεργώντας από κοινού, ακινητοποίησαν 67χρονο ημεδαπό στην αυλή της οικίας του στην παραλία Αβύθου και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και δυο χρυσές αλυσίδες. Ο 67χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για φθορά

Από τους αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά σε βάρος ημεδαπού, διότι χθες το μεσημέρι αφήνοντας ανοιχτή την καγκελόπορτα της οικίας του, τέσσερα σκυλιά του επιτέθηκαν σε 76χρονη ημεδαπή με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν φθορές στα ρούχα της.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ηλείας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία - Συνελήφθησαν τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο ακόμα συνεργών τους - Η εγκληματική οργάνωση διερρήγνυε μονοκατοικίες, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή - Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί τριάντα επτά διαρρήξεις οικιών - Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά τις 80.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις οικιών στην Ηλεία.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που συνέλλεξαν με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.

Για τη σύλληψη των δραστών, χθες (9-5-2017) πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 30, 28 και 27 ετών.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα, ενώ τα πλήρη στοιχεία των δυο από αυτών, ηλικίας 29 και 19 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σε βάρος των εμπλεκομένων στην υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν τους τελευταίους πέντε μήνες με συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιλέγοντας τη διάρρηξη μονοκατοικιών, αργά το απόγευμα, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο για την παραβίαση, ενώ αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα.

Από τις αστυνομικές έρευνες, που ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας έχουν εξιχνιαστεί, έως τώρα, τριάντα επτά διαρρήξεις οικιών. Αναλυτικότερα :

• Δεκαεπτά στην πόλη του Πύργου,

• Οκτώ στην πόλη της Αμαλιάδας,

• Δύο στο Καρδαμά,

• Δυο στα Λαστέικα και

• Από μία σε Βαρθολομιό, Δουνέικα, Φοναίτικα, Χανάκια, Λεβεντοχώρι, Σκουροχώρι, Άγιο Γεώργιο, Σπιάτζα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου έχουν κατασχέσει δυο αυτοκίνητα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, καθώς και κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ξεπερνά τις 80.000 ευρώ, ενώ μέρος των κλοπιμαίων έχει ανευρεθεί και κατασχεθεί κατά τις έρευνες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 35χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένα ναρκωτικό δισκίο.

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ο οποίος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, ένας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενεργώντας από κοινού, με έναν συνομήλικο του, προσπάθησαν να αφαιρέσουν την τσάντα ηλικιωμένης γυναίκας, αλλά η πράξη τους διακόπηκε από την επέμβαση του αστυνομικού, ο οποίος ακινητοποίησε τον έναν από τους δυο.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και του δεύτερου δράστη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 2Ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε σε όχημα που οδηγούσε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα κάνναβης.