Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

"Ξανά στην πηγή του δημοτικού τραγουδιού" ο Σάββατο 13/5 στο Μεσολόγγι

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, ο Σύλλογος «Φίλοι του Ραδιοφώνου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου» και οι Φίλοι της Βαλβείου Βιβλιοθήκης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ", το Σάββατο 13 Μαϊου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Νομαρχίας) στο Μεσολόγγι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας, ποιητή - δημοςιογράφου, Παντελή Μπουκάλα: «Όταν το ρήμα γίνεται όνομα: Η «αγαπώ» και το σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των δημοτικών» (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ).

Για την εξαιρετική δουλειά του Παντελή Μπιυκάλα θα μιλήσουν:

Ο μουσικός, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο φιλόλογος Παναγιώτης Μανιώτης και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Θα ακολουθήσει μουσική αφήγηση με δημοτικά τραγούδια από τον πλούτο της μουσικοποιητικής μας παράδοσης στην οποία θα συμμετάσχουν:

Η Τασία Βέρα στο τραγούδι, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο, ο Αντώνης Γλαβίνος στο τραγούδι και ο Παναγιώτης Τσάκος στο λαούτο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.