Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (9/5/2017)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

της Τρίτης 9 Μαΐου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί, στο Αίγιο προσέγγισε με αυτοκίνητο 83χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι είναι φοροτεχνικός, προκειμένου να διεκπεραιώσει φορολογική υπόθεση της κόρης της, της απέσπασε δυο δακτυλίδια και έναν χρυσό σταυρό.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους (38) γραμμαρίων.

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 43χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για ηθική αυτουργία σε κλοπή.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένας πτυσσόμενος σουγιάς και μία σιδερογροθιά. Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο δράστης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ξύλινη ράβδος και δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Λεβεντοχώρι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 48χρονη ημεδαπή, διότι σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν, ένα μεταλλικό κουτί, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης και δώδεκα ναρκωτικά δισκία.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Συνελήφθη 39χρονος στις Φυτείες Ξηρομέρου για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν περισσότερα από (300) γραμμάρια κάνναβης και εκριζώθηκαν (19) δενδρύλλια της ίδιας ουσίας

Συνελήφθη, χθες (8-5-2017) το απόγευμα, στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 39χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αφού αξιοποίησαν πληροφορίες και στοιχεία πραγματοποίησαν έρευνα σε ποιμνιοστάσιο του δράστη, όπου βρήκαν σε κοντινή απόσταση από αυτό, δυο χώρους, που περιβάλλονταν από πυκνή βλάστηση, στους οποίους ο 39χρονος καλλιεργούσε δεκαπέντε δενδρύλλια κάνναβης.

Για την περιποίηση και το πότισμα των φυτών ο δράστης είχε συνδέσει λάστιχο στην παροχή νερού του ποιμνιοστασίου, ενώ στον χώρο της καλλιέργειας βρέθηκαν και κενές συσκευασίες λιπασμάτων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 ακόμη τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε στον κήπο του, ανάμεσα σε λουλούδια,  (309) γραμμάρια κάνναβης,μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σπόροι κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (6.130) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από την καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ όλα τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.