Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (8/6/2017)

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων στη Δυτική Ελλάδα της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2017


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απόπειρα κλοπής

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το βράδυ αποπειράθηκε να παραβιάσει παράθυρο πνευματικού Κέντρου Ιερού Ναού στην Πάτρα, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς ήχησε το σύστημα συναγερμού και τράπηκε σε φυγή.

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο 19χρονοι και δυο 18χρονοι ημεδαποί άνδρες, διότι ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από πολυκατάστημα της Πάτρας, που βρισκόταν σε λειτουργία, μία ψηφιακή κάμερα αξίας (119) ευρώ. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος ειδοποίησε τους αστυνομικούς.

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας, για ναρκωτικά, καθώς και τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για αντίσταση και κλοπή.

 

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου εξιχνιάστηκε κλοπή που έλαβε χώρα, την 21/04/2017, στον Πύργο. Δράστης είναι ένας 20χρονος ημεδαπός, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα ο 20χρονος, απογευματινές ώρες της 21/04/2017 ενεργώντας από κοινού με ακόμα ένα συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσαν από κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων, στον Πύργο, προϊόντα συνολικής αξίας (150) ευρώ.

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Δοκίμι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, τρία ναρκωτικά δισκία και μια λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος προχθές το μεσημέρι στο Αγρίνιο, ανήρτησε ηλεκτρονική αγγελία πώλησης κινητού τηλέφωνου και έπεισε έναν 39χρονο ημεδαπό να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 185 ευρώ για την αγορά συσκευής κινητού τηλεφώνου, ωστόσο όμως του απέστειλε μη λειτουργική συσκευή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για υποκλοπή μεταφορικού έργου

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αστακού – Αιτωλικού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε ταξί, με έδρα την Αττική και είχε επιβιβάσει σε αυτό από την παραλία Αστακού, τέσσερις ημεδαπούς (2 άνδρες – 2 γυναίκες), με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αττική, προβαίνοντας με αυτό τον τρόπο στην υποκλοπή μεταφορικού έργου, που έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα.

Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές στο Αιτωλικό και στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, έξι κλοπές, που διαπράχθηκαν στο Αιτωλικό και στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους έως και φέτος τον Μάρτιο, διέρρηξε πέντε οικίες στο Αιτωλικό, από όπου είχε αφαιρέσει χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ περίπου.

Επιπλέον, ο 17χρονος, στις 5-3-2017 στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, είχε παραβιάσει το παράθυρο ενός αυτοκινήτου και είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό του ένα ηχοσύστημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.