Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Η Μαρία Τριανταφύλλου για την σύγχρονη ανάπτυξη του φιλελληνισμού (VIDEO)

 

Στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα την ανάπτυξη του Φιλελληνισμού τοποθετήθηκε η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.

"Μέσα από το κίνημα του Φιλελληνισμού μπορούμε να δούμε την ιστορία μας", είπε η Κ. Τριανταφύλλου και τόνισε , "πως αν και ξεκινάει από την αρχαιότητα στη σύγχρονη αντίληψη έχει συνδεθεί ,κυρίως, με την Επανάσταση του 1821 ,ως μία δυναμική κίνηση υποστήριξης του Ελληνικού Αγώνα".

Η βουλευτής τόνισε, επίσης, "πως για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ,το κίνημα του Φιλελληνισμού ταυτισμένο με τον Λόρδο Βύρωνα έχει ένα ειδικό βάρος, καθώς η μοίρα του Λόρδου Βύρωνα συνδέθηκε με εκείνη της απόρθητης πόλης, που δεν αντιμετώπιζε απλά τον κατακτητή ,αλλά υπερασπίστηκε την ίδια την ύπαρξη του αγώνα".

Εν κατακλείδι, η Μαρία Τριανταφύλλου ανέφερε, "πως η μεγαλύτερη συνεισφορά του Φιλελληνισμού ήταν στη διεθνοποίηση του ελληνικού αγώνα για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία" και κάλεσε την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού(ΠΑ.Δ.Ε.Ε.) να επισκεφθεί το Μεσολόγγι.