Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Έως την Παρασκευή 1/9 οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στο Δ.Ι.Ε.Κ. Μεσολογγίου

Ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ).

Η υποβολή γίνεται στο σύστημα που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://diek.it.minedu.gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν υπόψη τους ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα κλείσει την ερχόμενη Παρασκευή 1/9/2017 και ώρα 14:00.

 

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην υποβολή της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στη Γραμματεία του Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου, από την ερχόμενη Δευτέρα 28/8/2017, από τις 9:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι σπουδές διαρκούν 4 εξάμηνα (2 έτη) και επιπλέον ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, που μπορεί να πραγματοποιείται παράλληλα με το 2ο έτος σπουδών.

Βασική προϋπόθεση για την εγγραφή είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι κάτοχος Απολυτηρίου Λυκείου, χωρίς κανένα περιορισμό στην ηλικία ή την Εθνικότητα.

Οι άνδρες που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, δικαιούνται αναβολή λόγω σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους αποτελεί απλά εκδήλωση ενδιαφέροντος εγγραφής σε κάποια ειδικότητα. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική στην παρούσα φάση, μιας και από τον αριθμό των αιτήσεων που θα υπάρξουν σε κάθε ειδικότητα, θα αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ποιές ειδικότητες τελικά θα λειτουργήσουν σε κάθε ΔΙΕΚ.

Για να δοθεί έγκριση λειτουργίας μιας ειδικότητας θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί 15 αιτήσεις, ως ο ελάχιστος αριθμός ενδιαφερομένων.

Η τελική αίτηση εγγραφής και η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών των σπουδαστών, θα γίνει σε επόμενη φάση, μετά το κλείσιμο του συστήματος και την έγκριση λειτουργίας των ειδικοτήτων.