Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η συγνώμη που δεν άκουσαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου

Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, χθες, με τον μισό δρόμο μπροστά από το νεόδμητο κτήριο να παραμένει χωματόδρομος!

Στη χθεσινή τελετή του Αγιασμού στο σχολείο την οποία και παρακολούθησα όταν πήρε το λόγο ο δήμαρχος Μεσολογγίου για τον καθιερωμένο χαιρετισμό στους μαθητές, καθηγητές και γονείς περίμενα να ακούσω τη "συγνώμη" του, για τη μη ασφαλτόστρωση του δρόμου, μιας και το συγκεκριμένο κτήριο είχε κατασκευαστεί, από την ανάληψη, σχεδόν, των καθηκόντων του. Δεν την άκουσα...


Όμως, στην ομιλία του, ο δήμαρχος προέτρεψε την ακαδημαϊκή κοινότητα σε "ανυπακοή" στους νόμους του υπουργείου Παιδείας εννοώντας, ίσως, πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για την έπαρση της σημαίας, την προσευχή κλπ.

Πάντως σήμερα σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα της ασφαλτόστρωσης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το δήμο Μεσολογγίου:

"Από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Γεώργιου Καραπαπά, γίνεται γνωστό ότι: «Εντός των επομένων 15 ημερών, πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες «Κατασκευής συνδετήριων οδών σχολείων Επέκτασης Σχεδίου Πόλης», συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

Το έργο που ήδη έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υπογραφής σύμβασης, εκτός των υπολοίπων οδών πρόσβασης σε σχολικά συγκροτήματα, περιλαμβάνει και την αποπεράτωση της οδού που οδηγεί στο 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου»."