Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Με θανατηφόρο τροχαίο και συλλήψεις για κλοπές το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (2/9/2017)


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας  σε βάρος ενός ημεδαπού για πλαστογραφία           
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, διότι ενοικίασε σε υπήκοο Ρωσίας, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο είχε τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι, από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του αυτοκίνητου προέκυψε ότι είχε δηλωθεί κλοπή για τις πινακίδες κυκλοφορίας, στις 2-12-2015, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων, ενώ το όχημα βάσει του αριθμού πλαισίου ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων με έδρα την Αθήνα.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται για να συλληφθεί.





Σύλληψη ημεδαπής που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, μια 45χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε  ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας  Αιγίου, για απόπειρα μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή
               
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες και συγκεκριμένα ένας υπήκοος Λιβύης και ένας υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 32 και 29 ετών, αντίστοιχα, διότι είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο ανασφάλιστο αυτοκίνητο, ένα tablet.
Κατά την τέλεση της πράξης τους οι ανωτέρω δράστες έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς, που περιπολούσαν στην περιοχή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή
               
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 33χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, διότι ενεργώντας από κοινού με συνεργό του που αναζητείται, μετέβησαν σε περίπτερο, όπου διέρρηξαν ψυγείο και αφαίρεσαν παγωτά.
Ο 33χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού.


Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου
               
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, μια 44χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία, της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για κλοπή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου            
Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Πύργου, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών, για παράβαση της νομοθεσίας για αλλοδαπούς και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
Σε συνέχεια του χθεσινού ενημερωτικού μας, σας ενημερώνουμε ότι συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της κλοπής που είχε διαπραχθεί σε καντίνα στο Κατάκολο Ηλείας.
Πρόκειται για τον 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες ενεργώντας από κοινού είχαν μεταβεί  σε καντίνα που βρίσκεται στο Κατάκολο, όπου αφού παραβίασαν παράθυρο, εισήλθαν στο εσωτερικό της και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (190) ευρώ και είκοσι μπουκάλια μπύρας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής Ηλείας, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε,  μια συσκευασία με πέντε περίπου γραμμάρια κάνναβης.




ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο 85ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αγρινίου – Αμφιλοχίας.
Ειδικότερα, 61χρονος ημεδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο συγκρούστηκε στην οπίσθια πλευρά θεριζοαλωνιστικής μηχανής, που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση και οδηγούσε ένας 60χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου.
Ο 60χρονος συνελήφθη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ διενεργείται προανάκριση από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.

Εξιχνίαση κλοπών - Σχηματισμός δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού για κλοπή και σύλληψη του πατέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
               
Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, κλοπή που είχε διαπραχθεί στις 21/08/2017 το μεσημέρι στο Αγρίνιο.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 15χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε εισέρθει από ανοικτό παράθυρο σε σταθμευμένο ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα.
Ο δράστης κατά τη διαφυγή του δεν είχε συγκρατήσει το τσαντάκι, το οποίο είχε βρεθεί, με όλα τα έγγραφα και με το χρηματικό ποσό, σε μικρή απόσταση απόσταση από τον τόπο του περιστατικού.
Επιπλέον, ο 15χρονος στις (31-8-2017) στο Αγρίνιο, είχε αποπειραθεί να εισέλθει σε οικία και να διαπράξει κλοπή.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου συνέλαβαν χθες το πρωί, στο Αγρίνιο τον 46χρονο πατέρα του δράστη για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη  ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή  και παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι οδηγούσε αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, πέντε μαχαίρια και έναν αναδιπλούμενο σουγιά.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή         
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα, στο Αιτωλικό, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της  έπιπλα, συνολικής αξίας (6000) ευρώ περίπου.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή         
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος αγνώστων δραστών οι οποίοι από τις 31/08/2017 μέχρι και στις 01/09/2017 το πρωί, στο Μεσολόγγι,  διέρρηξαν σχολείο και αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή με την οθόνη του, μία μικροφωνική εγκατάσταση και τα κλειδιά από όλα τα γραφεία.