Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Γιορτάστηκε ο Άγιος Σώστης της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου

Ιερουργούντων του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πατρός Επιφανείου και του πατρός Χρήστου Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ο Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Αη Σώστη.
Πλήθος κόσμου - μεταξύ των οποίων ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχη ςΔημήτριος Σπύρου - είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το ιστορικό νησάκι στη λιμνοθάλασσα, να προσευχηθεί στο ανακαινισμένο εκκλησάκι και να γευθεί τα γλυκίσματα που πρόσφεραν οι κυρίες του Συλλόγου "οι φίλοι της λιμνοθάλασσας". 
Ενώ και σήμερα πλήθος κόσμου προσήλθε στη νησίδα με ιδιόκτητα σκάφη αλλά και με πριάρια που είχαν δρομολογηθεί από την Τουρλίδα με ενέργειες του Συλλόγου.




Τίμησαν τον εορτασμό με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος καθώς και αντιπροσωπεία του λιμενικού σώματος.
Αμέσως μετά τη Λειτουργία, προσφέρθηκαν σε όλους τους παραβρισκόμενους γλυκά και άλλα εδέσματα καθώς και παστά ψάρια προσφορά του κ. Μπότα από το ιβάρι του Βασιλαδιού.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην παλιά Βάλβειο βιβλιοθήκη με προβολή του ντοκυμαντέρ «Εθνικό πάρκο λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου Αιτωλικού» που προσέφερε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας.