Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

31 τεχνικοί - 12 διοικητικοί το προσωπικό της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου. Ανακοίνωση των εργαζομένων

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου παρουσιάζουν τη δική τους θέση σχετικά με την προμήθεια μεταχειρισμένου ΙΧ από την επιχείρηση για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και κυρίως δίνουν στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό και την κατανομή του προσωπικού της επιχείρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Με απορία διαβάζουμε τα δύο ρεπορτάζ σε φύλλο της 12/10 τοπικής εφημερίδας που αφορούν στην ΔΕΥΑΜ και διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις πηγές τους.

Ο Δήμαρχος καθόλου έξαλλος δεν είναι με την αγορά οχήματος τύπου τζιπ για τις ανάγκες της επιχείρησης αφού για κάθετι που γίνεται στην ΔΕΥΑΜ είναι ενημερωμένος και καλά πληροφορημένος και τίποτα δεν του ξεφεύγει. Αλίμονο αν δεν γνωρίζει τι γίνεται στο «σπίτι του», εξάλλου έχει και την πλειοψηφία στο ΔΣ. Η αγορά οχήματος έγινε με σκοπό να εξυπηρετεί ανάγκες της επιχείρησης ενώ το Σωματείο ζήτησε να επιστραφεί το όχημα που έχει παραχωρηθεί στον δήμο.

Για το δεύτερο που καίει όλους μας και εμάς τους εργαζόμενους αλλά πολύ περισσότερο τους δημότες αυτού του πολύπαθου τόπου, η νέα (!) ΔΕΥΑΜ πως προκύπτει? Η μελέτη ακόμη συντάσσεται, αφού μέχρι χθες αντλούσαν στοιχεία οι μελετητές. Πως είναι δυνατόν, ενώ δεν έχει τελειώσει ακόμη, να δημοσιεύονται πορίσματα και ψευδή στοιχεία? Μήπως τα σενάρια του άρθρου σας είναι προμελετημένα ή ακόμη και μεθοδευμένα?

Η προσπάθεια να στραφεί η κοινή γνώμη (εμμέσως πλην σαφώς) κατά των εργαζομένων τουλάχιστον προσβάλλει όσους στοχεύουν να μειώσουν τη νοημοσύνη μας. Η τεχνοκρατική λύση που θα προταθεί περιλαμβάνει, σύμφωνα πάντα με τις πηγές σας, λιγότερους διοικητικούς και περισσότερους τεχνικούς υπαλλήλους. Όμως, σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜ αριθμούν στο σύνολό τους 43 άτομα και από αυτά σήμερα στο διοικητικό τμήμα απασχολούνται τα 12 και 31 στο τεχνικό. Και μην ξεχνά η νυν δημοτική αρχή πως έκανε αορίστου χρόνου 5 άτομα διοικητικούς (και ας φωνάζει το Σωματείο τόσα χρόνια για τεχνικό προσωπικό)!

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ενημερώσει τους αναγνώστες σας για την κατάσταση της Επιχείρησης, για τις πολιτικές σκοπιμότητες των αποφάσεων των διοικούντων όλα τα προηγούμενα χρόνια που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι όσοι δεν φταίξαμε, για τις προτάσεις μας προκειμένου η ΔΕΥΑΜ να είναι βιώσιμη. Και όταν λέμε βιώσιμη δεν εννοούμε βιώσιμη μόνο οικονομικά αλλά βιώσιμη για τους πολίτες, για τον τόπο μας, για το μοναδικού κάλλους περιβάλλον που έχουμε την τύχη να φιλοξενούμαστε και να μας χαρίζει τα «πλούτη του», με όραμα και ευχή να το παραδώσουμε στα παιδιά μας καλύτερο από ότι το παραλάβαμε.

Εκείνο που πάντα ξεχνούν οι πηγές σας να αναφέρουν είναι ένα ευχαριστώ για την «πλάτη» που βάζουμε στον καθημερινό αγώνα μας για να λειτουργήσουμε αξιοπρεπώς και με όσο το δυνατόν υψηλότερες προδιαγραφές!!!"