Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ξεκάθαρος ο υποψήφιος πρόεδρος της "Κεντροαριστεράς", Γιάννης Μανιάτης για τα βιορευστά.: «ως Υπουργός δεν είχα προβεί σε αδειοδότηση ανάλογων μονάδων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου»

Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, κατά την περιοδεία του,  στην Αιτωλοακαρνανία στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την εκλογή νέου επικεφαλής της δημοκρατικής παράταξης.
Ο κ. Μανιάτης κατά την ολιγόωρη παραμονή του στο Μεσολόγγι συναντήθηκε με φίλους και μέλη της παράταξής του, ενώ επισκέφθηκε και την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, στο νομαρχιακό μέγαρο.
Συνομιλώντας με πολίτες του Μεσολογγίου μεταξύ άλλων αναφορικά με την υποψηφιότητά του ο κ. Μανιάτης τόνισε, την αναγκαιότητα για την εκπόνηση πρότασης για νέες πηγές εθνικού πλούτου και υπογράμμισε ότι απαιτείται μια μεγάλη θεσμική επανάσταση, για ένα σύγχρονο, επιτελικό, έξυπνο κράτος, που σέβεται τον πολίτη και τους φόρους του. Επίσης αναφορά έκανε  στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου, τονίζοντας τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας για την ενεργειακή, αμυντική και οικονομική ασφάλεια της Ευρώπης.

Βιόρευστα και εξόρυξη πετρελαίου

Ο κ. Μανιάτης ως πρώην υπουργός Περιβάλλοντος ήταν φυσικό εν δεχθεί ερωτήματα για το ζήτημα που κυριαρχεί στο Μεσολόγγι τους τελευτεύταιους μήνες, την κατασκευή και λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με βιόρευστα.




Αν και έδειξε ότι δεν είχε γίνει δέκτης του εύρους των αντιδράσεων στην περιοχή ξεκαθάρισε ότι «ως Υπουργός δεν είχα προβεί σε αδειοδότηση ανάλογων μονάδων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αδειοδοτική διαδικασία που έχει ακολουθηθεί για τις μονάδες του Μεσολογγίου.
Αναφορικά, με την εξόρυξη πετρελαίου υπογράμμισε το αυστηρό πλαίσιο ασφάλειας που διέπει το εγχείρημα και αναφέρθηκε στα αντισταθμιστικά οφέλη, τόσο για την τοπική, όσο κυρίως για την εθνική οικονομία, καθώς όπως είπε στα ταμεία της περιφέρειας θα εισρέουν ετησίως σημαντικά ποσά, ενώ η «μερίδα του λέοντος» θα χρηματοδοτεί απευθείας το ασφαλιστικό.
Θυμίζουμε, ότι ο κ. Μανιάτης ως υπουργός Περιβάλλοντος διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για την επιτυχή κατάληξη των διαγωνισμών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την ΑΟΖ της χώρας μας.