Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στον Αβαρίκο Θέρμου


Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, που βρίσκεται στο χωριό Αβαρίκος Θέρμου Τριχωνίδος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς προεξήρχε κατά τις ακολουθίες του Όρθρου και των Εγκαινίων, ενώ τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία στην εγκαινιασθείσα Αγία Τράπεζα.




Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Παμφίας, εξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα, ώστε να κατανοούν καλύτερα τα στάδια της ακολουθίας των εγκαινίων.
Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κοσμάς ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την οικογένεια του Βασιλείου και της Βασιλικής Τριανταφύλλου και τον ιερέα υιό τους, αρχιμ. Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου, οι οποίοι μερίμνησαν και δαπάνησαν κόπο και χρήματα για την ανέγερση του Ιερού Ναού.  Επίσης ευχήθηκε το όμορφο αυτό Παρεκκλήσιο να παραμένει ασάλευτο εις τους αιώνας προς Δόξαν Θεού και εις τιμήν και μνήμην του Ευαγγελιστού της Αγάπης, Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.