Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση Εργασίας στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου για την καλύτερη οργάνωση της παραλίας του Λούρου

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 μετά από πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της παραλίας του Λούρου Οινιαδών.

Την βασική εισήγηση της συνάντησης την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Περγαντής Φώτης, είχε η καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κα Κατσώτα Δήμητρα, με τους συνεργάτες της. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τον Δήμαρχο της Ι. Π. του Μεσολογγίου κ. Καραπάνο Ν., τον Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μπαλαμπάνη Ν. και τους εκπροσώπους του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Δ.Ε, τους εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου κ. Παπαδόπουλο Γ. και κ. Γαντζούδη Α., τη προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου κα Αργιαδίτη Ι. και τον Λιμενάρχη Μεσολογγίου κ. Μελιάδη Ν.

Πέραν του συντονιστή του Φ.Δ./Λ.Μ. κ. Ιωάννη Σελιμά και των στελεχών του, στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης και οι ενοικιαστές των χώρων αναψυχής που υπάρχουν στην παραλία του Λούρου, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για την ανάγκη της καλύτερης οργάνωσης της παραλίας, συμμετέχοντας στον διάλογο, έλαβαν τον λόγο και εξέφρασαν τις δικές τους θέσεις επί του θέματος.

Όλοι οι συμμετέχοντες αναγνωρίζοντας την σημασία και την τρωτότητα του ευαίσθητου περιβαλλοντικά οικοσυστήματος της αμμολουρίδας του Λούρου, συμφώνησαν στην ενεργή τους συμμετοχή στην προσπάθεια εύρεσης και εκτέλεσης ενός νόμιμου και βιώσιμου μοντέλου διαχείρισης και ανάδειξης της.

Το μοντέλο αυτό τονίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης, χρειάζεται να περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων βιώσιμων τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία αυτή εξυπηρετώντας πλήθος λουόμενων που επισκέπτονται καθημερινά κατά την θερινή περίοδο την μεγαλύτερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας.