Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: "Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της επιτροπής και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην καύση βιορευστών στο Μεσολόγγι"



Την έμμεση δυσφορία της για τον τρόπο που παρουσιάστηκε από την ομάδα πολιτών «Λιμνοθάλαζζα» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) η χθεσινή «παρέμβαση» για τα βιορευστά εκφράζει η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου με ανακοίνωσή της.
Στην ανακοίνωση, η «παρέμβαση» χαρακτηρίζεται συνάντηση εργασίας ενώ ταυτόχρονα διατυπώνεται η αντίθεση της τοπικής κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με βιόρευστα στον κάμπο του Ευηνοχωρίου.

Στην ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου για τη χθεσινή «παρέμβαση» ή «συνάντηση εργασίας»… μεταξύ άλλων αναφέρεται:


«Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι  συμμερίζονται και στέκονται αρωγοί από την πρώτη στιγμή στην όλη προσπάθεια της επιτροπής. Συγκεκριμένα:
-              Έγινε επίκαιρη ερώτηση αμέσως – μόλις ανέκυψε το ζήτημα – από τη βουλευτή Μαρία  Τριανταφύλλου προς τον αρμόδιο Υπουργό.
-              Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από την βουλευτή στο Ευηνοχώρι όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
-              Με την διαμεσολάβηση της βουλευτού έγινε συνάντηση της επιτροπής και του Προέδρου  της Κοινότητας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος  Σωκράτη Φάμελο.
-              Η παρουσία των μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι  συνεχείς στις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες.



-              Παρέμβαση μέλους της επιτροπής στο ραδιοσταθμό ‘’ ΚΟΚΚΙΝΟ ‘’.
Τελικά μήπως η ανακοίνωση της επιτροπής αδικεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του αλλά και τον Υπουργό, όταν είναι σε όλους  γνωστό ότι η κυβέρνηση το 2016 απέτρεψε τη λειτουργία μονάδας βιομάζας στη Χρυσοβίτσα  Ξηρομέρου και πρόσφατα στα Βασιλικά Χαλκιδικής ; Με τη διαφορά όμως ότι εκεί υπήρξε έγκαιρη και εμπρόθεσμη προσφυγή κατοίκων, φορέων και Δήμου.
  Στην περίπτωση του Ευηνοχωρίου, όλοι γνώριζαν (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ) από το 2013 και μάλιστα όχι μόνο γνώριζαν αλλά δεν αντέδρασαν επί της ουσίας και έγκαιρα.
  Τέλος,  σαν ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της επιτροπής και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επικείμενη κατασκευή των συγκεκριμένων μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από βιορευστά.
-              Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να επανεξετάσει τυχόν ενέργειες και σκόπιμες παραλήψεις συναρμοδίων υπηρεσιών.
-              Να εξαντληθούν από το Δήμο και τις τοπικές Κοινότητες κάθε είδους νομικές και θεσμικές ενέργειες.
-              Να ξεκαθαρισθεί οριστικά το χωροταξικό σχέδιο της περιοχής, ως περιοχή απόλυτης προστασίας από τέτοιου είδους ‘’ επενδύσεις ‘’ και ενόψει της διαβούλευσης με τις περιοχές NATURA και ειδικότερα για την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η υγεία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη.»