Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Το Σάββατο 11/11 η τελετή απόδοσης δημοτίας στον διακεκριμένο θωρακοχειρούργο Νίκο Μπαρμπετάκη

Με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου 2017, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου Νικ. Καραπάνου για την ανακήρυξη του ιατρού Νικόλαου Μπαρμπετάκη, ως Επίτιμου Δημότη.

Η τελετή ανακήρυξης, θα γίνει το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, περιλαμβάνοντας:

• Χαιρετισμό από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νικόλαο Καραπάνο

• Ανάγνωση αποσπάσματος πρακτικού από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγαθάγγελο Κότσαλο της υπ’ αριθμ. 14ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου 2017, με θέμα: «Έγκριση απόδοσης δημοτίας και ανακήρυξης Επιτίμου Δημότη»

• Ανάγνωση βιογραφικού του κ. Νικόλαου Μπαρμπετάκη

• Χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Ιωάννη Κοντό

• Ομιλία με θέμα: «Ο καρκίνος του Πνεύμονα στην Ελλάδα – Μια σύγχρονη επιδημία» - Δρ. Νικόλαος Μπαρμπετάκης Χειρούργος Θώρακος Δ/ντής Θωρακοχειρουργικής – Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

• Ομιλία με θέμα: «Η οδύσσεια των ογκολογικών ασθενών» - κυρία Ζαϊμη – Δάλλα Ευστρατία – Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αντιπρόεδρος της του Πνευματικού Κέντρου και Φιλόλογος κυρία Σοφία Λαναρά.

Ο Ιατρός Νικόλαος Μπαρμπετάκης του Γερασίμου και της Μαρίας κατάγεται από την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, γεγονός που έφερε όχι μόνο πανελλήνια αλλά και διεθνή καταξίωση. Ανάμεσα στις πολυάριθμες διακρίσεις του, βρίσκεται η πρόσφατη ανάδειξη του ιδίου και της ομάδας του στην πρώτη θέση σε Διεθνή Διαγωνισμό στις ΗΠΑ (Σινσινάτι – Οχάιο) τον Φεβρουάριο του 2017 με αντικείμενο την εφαρμογή νέων τεχνολογιών αιχμής στη Θωρακοχειρουργική.